Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cine este Thomas Matthew Crooks, bărbatul care a tras asupra lui Donald Trump

Autoritățile l-au identificat pe asasinul implicat în atacul de sâmbătă împotriva fostului președinte american Donald Trump ca fiind Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, care a fost ucis de agenții Secret Service la fața locului după incident, potrivit CNN.

FBI a făcut public anunțul într-o declarație făcută duminică dimineața devreme, identificându-l pe Crooks ca fiind locuitor din Bethel Park, Pennsylvania - la aproximativ 35 de mile sud de Butler, unde Trump își ținea mitingul.

Crooks a tras asupra lui Trump în timp ce se afla pe acoperișul unei clădiri din apropiere, în afara perimetrului de securitate al mitingului, spun reprezentanții forțelor de ordine.

Crooks a absolvit Bethel Park High School în 2022, conform unui raport al presei locale și unui videoclip de la festivitatea de absolvire a școlii, citat de CNN.

El a fost înregistrat pentru a vota ca republican, conform unei liste din baza de date a alegătorilor din Pennsylvania care se potrivește cu numele său, vârsta și adresa. De asemenea, înregistrările Comisiei Electorale Federale arată că un donator înregistrat ca Thomas Crooks, cu aceeași adresă, a donat în ianuarie 2021 suma de 15 dolari unui comitet de acțiune politică de orientare democrată numit Progressive Turnout Project.

Alegerile de anul acesta ar fi fost primele la care atacatorul ar fi avut dreptul să voteze.

Martori: Scena, una sângeroasă și haotică

Martorii prezenți la miting au descris scena ca fiind "sângeroasă" și haotică, unde oamenii încercau să le ofere primul ajutor celor loviți de focurile de armă.

Împușcăturile s-au soldat cu un participant la miting mort și alți doi în stare critică, au declarat autoritățile.

Trump a scris pe rețelele de socializare că a fost lovit de un glonț în partea superioară a urechii - deși echipa sa de campanie a declarat că, în rest, este bine.

Trump a zburat înapoi la Newark, New Jersey, sâmbătă seara târziu.

Acum, atenția se îndreaptă către ancheta activă și în curs de desfășurare, care implică mai multe organisme federale și de stat.

FBI a îndemnat omaenii să transmită orice informații pe care le dețin prin intermediul unei linii telefonice sau al site-ului internet al agenției, inclusiv fotografii sau înregistrări video ale împușcăturilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE