Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Donald Trump, vizat de încă o presupusă tentativă de asasinat. FBI a deschis o anchetă

Donald Trump este teafăr și nevătămat după ce a fost ținta unei presupuse tentativei de asasinare, a anunțat FBI. Focuri s-au auzit în apropierea terenului său de golf din Florida, unde se afla fostul președinte american. Un agent Secret Service a văzut o pușcă în tufișuri și a deschis focul asupra suspectului care era la 300-500 de metri de Trump. Bărbatul a fost prins ulterior.

16/09/2024 , 08:59

Joe Biden susține că Secret Service dispune de „toate resursele” pentru a-l proteja pe Trump

Președintele american Joe Biden a declarat că a dispus Secret Service ia „toate măsurile” pentru a-l proteja pe Donald Trump în urma presupusei tentative de asasinare.

„Am fost informat de echipa mea despre ceea ce Poliția federală investighează astăzi ca fiind o posibilă tentativă de asasinare a fostului președinte Trump. Un suspect a fost reținut și felicit Serviciul Secret și partenerii săi din domeniul aplicării legii pentru vigilența și eforturile lor de a-l menține în siguranță pe fostul președinte și pe cei din jurul său.

Mi s-a luat o piatră de pe inimă că fostul președinte este nevătămat. Există o anchetă în desfășurare cu privire la acest incident, pe măsură ce forțele de ordine obțin mai multe informații despre ceea ce s-a întâmplat. Așa cum am spus de mai multe ori, violența politică sau orice altă formă de violență nu își are locul în țara noastră și am cerut echipei mele să se asigure în continuare că Secret Service dispune de toate resursele, capacitățile și măsurile necesare pentru a asigura protecția continuă a fostului președinte”, se arată în comunicatul Casei Albe, citat de The Guardian.

FBI a precizat că a deschis o anchetă cu privire la o posibilă tentativă de asasinare la adresa fostul președinte care candidează pentru un nou mandat la Casa Albă. Bărbatul arestat se numește Ryan Wesley Routh, are în jur de 50 de ani și este un susținător al Ucrainei, potrivit postărilor sale de pe rețele sociale.

CNN relatează că suspectul ar fi un constructor care lucrează în Hawaii. Trump a transmis că este bine și că nimic nu-l va opri din cursa pentru președinția Americii. Incidentul are loc la două luni de când Trump a fost rănit ușor la ureche, într-o tentativă de asasinare, la un miting electoral.

Știrea inițială:

Donald Trump este „în siguranţă”, în urma focurilor de armă semnalate în vecinătatea sa, a anunţat echipa sa de campanie, potrivit BBC.

„Președintele Trump este în siguranță”, a spus Steven Cheung, directorul de comunicare al campaniei candidatului republican la alegerile prezidenţiale din SUA. Nu este clar la acest moment dacă Trump a fost vizat direct de împușcături, scrie AP. Nici nu au fost raportate persoane rănite, potrivit autorităților din Florida.

Focuri de armă, trase în apropierea lui Donald Trump

Duminică, Trump se afla la golf în Palm Beach, Florida, acolo unde deţine proprietatea Mar-a-Lago Club.

Se întâmplă la mai bine de două luni de când un bărbat înarmat a încercat să-l asasineze pe Trump la un miting din Butler, Pennsylvania, rănindu-l pe fostul președinte SUA la ureche.

„Ar fi trebuit să fiu mort”, spunea el atunci, ca mai apoi să descrie experiența ca fiind „foarte suprarealistă”, într-un interviu difuzat de New York Post. Republicanul a mai spus atunci că dacă nu ar fi aplecat puţin capul spre dreapta, el ar fi fost mort.

Incidentul recent vine și la scurt timp de la dezbaterea dintre el și Kamala Harris - prima dezbatere televizată, despre care specialiștii cred că va fi și singura confruntare electorală dinaintea alegerilor prezidențiale care vor avea loc pe 5 noiembrie. Dezbaterea a fost una aprinsă, cei doi contracandidați făcând schimb de acuzații. Economia, dreptul la avort și imigrația au fost printre principalele teme ale confruntării, dar și politica externă. Republicanul a catalogat-o pe rivala sa drept „marxistă”, în timp ce democrata Kamala Harris i-a spus că este un lider slab, care va ceda în fața „dictatorului” Putin.

Știre în curs de actualizare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE