Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ludovic Orban candidează la alegerile prezidențiale 2024: „O obligație morală”

Ludovic Orban şi-a anunţat, luni, candidatura la alegerile prezidenţiale din acest an. Preşedintele Forţa Dreptei va reprezinte o alianţă politică formată din PMP şi Forţa Dreptei. Cele două partide au anunţat, luni, o alianţă politică pentru alegerile parlamentare şi cele prezidenţiale.

Ludovic Orban și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale 2024: O obligație morală

„Astăzi îi anunţ pe cetăţenii României că am luat decizia de a intra în competiţia pentru alegerea preşedintelui României. Am luat decizia de a candida la funcţia de preşedinte pentru că o consider o obligaţie morală pe care o am faţă de cetăţenii români şi un gest de responsabilitate faţă de viitorul României. Am o carieră politică de peste 30 de ani în care am urcat treaptă cu treaptă pe aproape toate funcţiile de demnitate publică în care am putut să îi servesc pe cetăţeni, de la cea de consilier local până la cea de premier, până la cea de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Sunt un om care am servit interesul public şi care am stat la dispoziţia cetăţenilor care mi-au acordat încrederea de peste 30 de ani, punând aproape tot timpul în plan secund lucruri care poate pentru alţi oameni au fost mai importante”, a declarat Ludovic Orban, la Palatul Parlamentului.

PMP şi Forţa Dreptei, alianţă politică pentru alegerile parlamentare şi cele prezidenţiale

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a transmis, luni, că PMP şi Forţa Dreptei vor forma o alianţă politică pentru alegerile parlamentare şi cele prezidenţiale, „un pol politic de dreapta, un pol autentic pregătit de cea mai importantă bătălie din acest an”.

„Partidul Mişcarea Populară şi Partidul Forţa Dreptei au decis astăzi, în forurile de conducere, să pună bazele unei noi alianţe politice. Astăzi se naşte o adevărată forţă de dreapta, formată din PMP şi Forţa Dreptei, o alianţă politică liberal - conservatoare, care va intra în bătălia de la alegerile prezidenţiale şi alegerile parlamentare”, a declarat preşedintele PMP, Eugen Tomac, la Palatul Parlamentului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE