Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Israelul avertizează Iranul și gruparea Hezbollah: Oricine ne va face rău este posibil să fie lovit de noi într-un mod în care nu am acționat

Ministrul israelian al Apărării a lansat un avertisment către Iran și Hezbollah. Yoav Gallant a anunțat că Armata statului evreu este gata să riposteze puternic la orice atac.

Declarația vine în contextul în care Teheranul amenință să răzbune moartea liderului politic al Hamas. Ismail Haniyeh a fost ucis pe 31 iulie în capitala Iranului. Însă Israelul nu a revendicat uciderea lui.

Și susținătorii Hezbollah cer un răspuns puternic după ce un înalt comandant al organizației paramilitare șiite a fost omorât în urma unor lovituri israeliene în capitala Libanului.

Pe de altă parte, Tel Aviv-ul a emis un nou ordin de evacuare pentru civilii din orașul Khan Younis din sudul Fâșiei, după ce cel puțin 80 de palestinieni au fost uciși într-un atac asupra unei școli din Gaza.

Yoav Gallant, ministrul israelian al Apărării: ”(Inamicii noştri) ameninţă să ne facă rău în moduri în care nu ne-au mai rănit până acum. Auzim aceste mesaje din direcţia Iranului şi auzim aceste mesaje din direcţia Hezbollah.

Le spun, ar trebui să ştiţi asta, că oricine ne va face rău într-un mod în care nu a acţionat în trecut, este posibil să fie lovit de noi într-un mod în care nu am acționat în trecut, iar IDF are o capacitate semnificativă și puternică.

Și sper că ei își fac calculele bine și nu vor ajunge în punctul în care să ne facă să facem lucruri care vor provoca daune semnificative și vor crește șansa ca războiul să se extindă pe alte fronturi”

La începutul acestei săptămâni, ministrul israelian de Externe, Israel Katz, a avertizat că Iranul a decis să lanseze un atac asupra Israelului, conform Jerusalem Post.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE