Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Israel ia în calcul o invazie terestră în Liban. Ministrul Apărării: „Ne vom folosi toate capacitățile”

Israelul vrea să organizeze o invazie terestră în Liban, a dat de înțeles ministrul israelian al Apărării. Yoav Gallant le-a transmis militarilor mobilizați în nordul țării faptul că Armata israeliană își va folosi „toate capacitățile”. „Ne vom folosi toate capacitățile - inclusiv pe voi”, a afirmat oficialul israelian.

Yoav Gallant a afirmat că misiunea Forţelor armate israeliene (IDF) este ca cei aproape 60.000 de oameni nevoiți să-și evacueze locuințele din cauza atacurilor repetate cu rachete lansate de Liban.

„Asta este ceea ce vom face și vom desfășura tot ceea ce este necesar - voi, alte forțe, din aer, de pe mare și de pe uscat”, a afirmat ministrul israelian al Apărării, potrivit The Guardian.

Gallant a catalogat asasinarea liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, drept „un pas foarte important, dar asta nu e tot”.

În schimb, adjunctul liderului grupării Hezbollah, Naim Qassem, a emis o declarație sfidătoare, afirmând că gruparea va numi în scurt timp un înlocuitor pentru Nasrallah. De asemenea, el a susținut că Hezbollah folosește deocamdată doar o parte din capacitățile grupării pentru a ataca Israelul.

De asemenea, Qassem a susținut că gruparea Hezbollah va continua să lupte pentru că dispune de numeroase arme.

În timp ce lansează atacuri aeriene asupra Libanului, Israelul continuă atacurile asupra Fâșiei Gaza. 12 persoane, printre care și jurnalist, au murit în urma atacurilor lansate luni. În Liban, 1.000 de persoane ar fi fost ucise, alte 6.000 ar fi fost rănite, iar un milion de oameni ar fi fost strămutați din casele lor de loviturile israeliene.

La sfârșitul săptămânii trecute, Israelul a atacat ținte din regiunea Yemen controlată de Houthi, iar luni dimineață au fost raportate explozii la Damasc, în Siria.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE