Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Israelul a ucis trei lideri ai Frontului Popular pentru Eliberarea Palestinei și un comandant Hamas într-un atac asupra Beirutului

Un lider al grupării palestiniene Hamas a fost ucis luni în urma unui atac lansat de Israel asupra Libanului. De asemenea, Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei a anunțat că trei dintre comandanții săi au murit în urma unui bombardament israelian în Beirut, relatează agenția Reuters.

Hamas a precizat că Fateh Sherif Abu el-Amin, liderul organizației din Liban, a fost ucis, luni dimineața, împreună cu soția, fiul și fiica sa, într-un atac care a vizat locuința lor aflată într-o tabără de refugiați palestinieni din orașul Tyre, din sudul țării.

În contextul în care Israelul a intensificat ostilitățile împotriva aliaților Iranului din regiune, Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei a anunțat că trei dintre liderii săi au fost uciși într-un atac care a vizat districtul Kola din Beirut. Bombardamentul a vizat etajele superioare ale unui bloc, au precizat martorii citați de Reuters.

Deocamdată, nu a existat nicio reacție din partea Armatei israeliene.

Numărul tot mai mare al atacurilor Israelului împotriva miliției Hezbollah din Liban și împotriva grupării Houthi din Yemen a stârnit temeri că acest conflict din Orientul Mijlociu ar putea degenera, ceea ce ar putea atrage în lupte Iranul și Statele Unite, principalul aliat al Israelului.

Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei (FPEP) este un alt grup militant care participă la lupta împotriva Israelului.

Israelul a lansat duminică raiduri aeriene împotriva miliției Houthi din Yemen și a zeci de ținte ale Hezbollah în Liban, după ce l-a ucis pe liderul Hezbollah.

Ministerul Sănătății condus de gruparea Houthi a anunțat că cel puțin patru persoane au fost ucise și 29 rănite în atacurile aeriene asupra portului Hodeidah din Yemen, despre care Israelul a spus că au fost represalii la atacurile cu rachete ale Houthi. În Liban, autoritățile au declarat că cel puțin 105 persoane au fost ucise duminică de loviturile aeriene israeliene.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE