Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministrul iranian de Externe: Situaţia este extrem de explozivă şi totul este posibil, chiar şi un război

Totul este posibil în Orientul Mijlociu, inclusiv un război, după uciderea liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, a declarat ministrul iranian de Externe, Abbas Araghchi, pentru agenţia de presă iraniană Fars, la New York.

„Toată lumea ar trebui să fie conştientă de faptul că situaţia este extrem de explozivă şi că totul este posibil... chiar şi un război", a declarat el agenţiei, care este condusă de Corpul Gardienilor Revoluţiei Islamice (IRGC) al ţării.

Araghchi a acuzat Israelul că a provocat o criză internaţională. Din acest motiv, Iranul a cerut o sesiune specială de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU, a spus el.

Sângele lui Nasrallah nu a fost vărsat în zadar, iar Israelul îşi va regreta crima, a spus el cu referire la atacul israelian asupra Beirutului de vineri, care a provocat moartea liderului Hezbollah.

Observatorii consideră că răspunsul iranian de până acum a fost moderat, deoarece nu a existat nicio ripostă până în prezent. Se crede că Teheranul preferă să discrediteze Israelul pe plan internaţional.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE