Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

EXCLUSIV. Adrian Zuckerman, fost ambasador al SUA în România. „Biden nu a vrut să se retragă. A fost dat afară”

Președintele american Joe Biden nu a vrut să se retragă, ci a fost dat afară din cursa pentru fotoliul de la Casa Albă, a declarat Adrian Zuckerman, fost ambasador al Statelor Unite în România. Într-un interviu pentru Euronews România, diplomatul a explicat că retragerea lui Biden a avut loc la presiunile fostului președinte Barack Obama și a altor decidenți din Partidul Democrat.

De asemenea, Adrian Zuckerman e convins că Donald Trump va fi reales și, după depunerea jurământului, îl va cere lui Vladimir Putin să pună capăt războiului din Ucraina.

Adrian Zuckerman: Aveam acum patru ani la sfârșitul președinției Trump pace în lume

Invitat în emisiunea „Vocile care contează” de la Euronews România, Adrian Zuckerman a evidențiat că, de-a lungul istoriei, România „se înțelege foarte bine”, indiferent că administrația de la Washington este democrată sau republicană. Fostul ambasador a amintit că, în urmă cu patru ani, la sfârșitul președinției lui Donald Trump era „pace în lume”, iar în președinția democratului Joe Biden „avem război în Ucraina și în Orientul Mijlociu”.

„România se înțelege foarte bine nu numai acum, dar și istoric cu o Casă Albă unde sunt republicanii și cu o Casă Albă unde sunt democrații. (...) Diferența dintre o Casă Albă republicană, cum cred că o să fie cu președintele Trump, și cum a fost în ultimi trei ani și jumătate cu președintele Biden e cum vedem toată lumea.

Aveam acum patru ani la sfârșitul președinției Trump pace în lume. Aveam o economie cu o inflație foarte mică. Economia americană era cea mai mare din lumea. Producția de petrol și gaze americane era cea mai mare din lume. Prețurile erau mici.

Acum avem război în Ucraina, în Orientul Mijlociu. Avem șase sau opt țări în Africa unde sunt revoluții și e război. Toate acestea au fost începute de ruși.

Același lucru se întâmplă în America de Sud. Majoritatea statelor din America centrală au devenit socialiste, dacă nu chiar comuniste, în afară de El Salvador care e un model pentru restul țărilor, dar nu a fost sprijinit de Administrația Biden.

Diferența și problemele sunt enorme între o administrație democratică, cum ar fi dacă ar fi aleasă Kamala Harris, și cum ar fi dacă ar fi ales Donald Trump în noiembrie”, a declarat Adrian Zuckerman.

„Cel mai rău telefon pe care o să-l primească Putin o să fie când Trump e reales”

De asemenea, fostul ambasador susține că Donald Trump îl va convinge pe președintele rus Vladimir Putin să pună capăt războiului din Ucraina.

„Cred că frica lui Putin și a altora că 20 ianuarie sosește și în 20 ianuarie viitorul președinte depune jurământul, ar face să se retragă sau să facă alți pași care nu sunt forțați de președintele Trump.

În opinia mea, cel mai rău telefon pe care o să-l primească Putin o să fie 20 sau 21 ianuarie, când Trump e reales și devine președinte. O să-i spună ceva în felul următor: «Vlad, ce faci? Îmi pare bine că ești bine. S-a terminat jocul. E timpul să te duci acasă. Ce faci dacă nu mă duc? Nu vrei să afli»”, a mai precizat fostul ambasdor.

Adrian Zuckerman: ”Ce mă uimește la democrați este marea minciună

„După dezbaterea dintre președintele Biden și Donald Trump a devenit foarte clar că președintele Biden are unele slăbiciuni fizice, medicale, e greu de spus. Nu vreau să discut condiția lui, dar (...) e o condiție care nu e bună și continuă să se deterioreze.

Ce mă uimește la democrați este marea minciună. Cu o zi înainte de dezbatere, toată lumea spunea ce zdravăn și puternic e, că totul e bine cu Biden. S-a dovedit că asta nu e adevărat.

Cea mai mare problemă care are un impact la multe alte lucruri este că presa, presa mainstream, nu a spus nimic. Majoritatea sprijină Partidul Democrat. E o rușine enormă pentru că presa nu ar trebui să fie cu stânga sau cu dreapta. Când ai o obligație de jurnalist să spui adevărul”, a mai precizat Zuckerman, la Euronews România.

Fost ambasador, despre retragerea lui Biden: Nu credeam că o fie dat afară

Cât despre decizia lui Joe Biden de a se retrage și de a o susține pe Kamala Harris, Adrian Zuckerman a recunoscut că nu se aștepta ca Biden să facă un pas în spate.

„Nu credeam că o se retragă. Era o șansă 50-50 să se retragă, dar nu credeam că o fie dat afară. Din nou, spunând că s-a retras, nu e adevărul. A fost dat afară.

Nancy Pelosi se uită acum la televizor, cum mă uit eu, și te minte în față.

Nu a fost decizia lui Biden (să se retragă, n.red). Asta a fost decizia lui Nancy Pelosi, a lui Barack Obama, a lui Schumer , a multor care contribuie în Partidul Democrat.

Joe Biden nu a vrut să se retragă. A fost dat afară. Ăsta e adevărul și presa nu spune asta”, a mai evidențiat fostul ambasador.

Adrian Zuckerman: Mă sperie cum ar arăta SUA cu Kamala Harris. Nu are un plan. Nici ea nu știe despre ce vorbește.

„Mă sperie cum ar arăta SUA cu Kamala Harris. Kamala Harris e un fel de socialism, comunism. Nici nu vă dați seama.

Nu are un plan. Nu știu despre ce vorbește, nici ea nu știe despre ce vorbește. (...) Nu are un plan, nu are un viitor. E neclar ce vrea să facă internațional, ce vrea să facă cu agenda domestică de energie, de economie.

Tot ce știm despre ea: rolul ei e să controleze granița de sud cu Mexicul. E cel mai mare eșec. Peste 20 de milioane de migranți ilegali, inclusiv teroriști și criminali, au intrat”, a mai spus Zuckerman.

„Kamala Harris nu a trecut prin niște alegeri primare. Nimeni nu a votat-o”

„Kamala Harris nu a trecut prin niște alegeri primare. Nimeni nu a votat-o ca să fie candidatul democrat. L-au dat afară pe Biden.

Biden și Obama au spus că ea este, iar ăștia (democrații) sunt ca oile. Au votat ca să fie. Ăsta nu e sistemul Partidului Democrat care trece prin alegeri primare”, a concluzionat fostul ambasador.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE