Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Eurostat: România, țara europeană cu cele mai aglomerate săli de clase din școlile primare

România este țara europeană cu cele mai aglomerate clase din învățământul primar, potrivit datelor Eurostat. De asemenea, suntem pe locul 6 la grădinițe aglomerate și pe locul trei la creșe. Cercetătorii au măsurat ponderea numărului de copii per educator, învățător sau profesor pentru a ajunge la aceste concluzii.

În Europa, România este fruntașă la sălile de clase aglomerate în învățământul primar, arată datele Eurostat. Rata medie a numărului de copii per învățător într-o clasă este de 18,5.

Pe locul al doilea după noi se află Franța cu 18,2 de copii/învățător. Între timp, media Uniunii Europene este de 13,2 copii/învățător.

De asemenea, numărul prea mic de creșe duce la săli aglomerate. România este pe locul al treilea, după Franța și Olanda. Avem o rată medie de 14,5 copii/educator, iar Franța de 21,9 copii/educator.

La nivelul Uniunii Europene, media este de 10,8 copii/educator.

În ceea ce privește grădinițele, stăm mai bine, dar tot peste media europeană. Suntem pe locul al șaselea, după Olanda și înainte de Suedia. Țara cu cele mai aglomerate grădinițe este Franța (21,9 copii/educator).

La învățământul gimnazial, România este prima țară sub media UE, acesta fiind singurul ciclu de învățământ unde stăm mai bine.

La liceu, suntem din nou pest media europeană, pe locul al șaptelea în ceea ce privește numărul de copii într-o sală de clasă, raportat la profesor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE