Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum arată și cum te simți la bordul impresionantului elicopter Black Hawk sau a unui elecopter destinat monitorizării traficului rutier. Asta au putut experimenta cei care au făcut o nouă vizita la Space Fest. Copii și adulți au așteptat răbdători la rând pentru a adresa întrebări piloților militari.

După ultima întâlnire pe care cei trei astronauți NASA au avut-o cu vizitatorii de la Space Fest, atenția s-a mutat în exteriorul campusului UPB, unde au fost amplasate elicopterele Poliției Române.

În ultima zi a festivalului, principalul punct de atracție a fost elicopterul adus de Ministerul de Interne, un Eurocopter.

Robert Suflet, pilot Eurocopter: Acționăm cu elicopterul pentru creșterea siguranței rutiere. Avem încă trei. Suntem încântați de atragerea interesului aici și ne promovăm activitatea.

La aproape un kilometru de locul expoziției, chiar pe terenul sportiv, participanții au putut admira uriașul elicopter Black Hawk, care costă 26 milioane de euro.

Bogdan Ocneanu, pilot Black Hawk: Este un elicopter nou, cumpărat în acest an. Avem 7 bucăti, destinate misiunilor multiple. Are sisteme de stabilizare, pilot automat. Este foarte puternic, ne ajută foarte mult în misiunile de la munte.

Copiii erau realmente extaziați de faptul că au putut urca în elicoptere.

De asemenea, un planor din dotarea Aeroclubului român a atras sute de copiii care au avut ocazia să pună întrebări și să asculte explicațiile piloților.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE