Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Viitorii astronauți au lansat rachete la SpaceFest 2024. Festivalul a început vineri în campusul Universității Politehnica

Cel mai mare festival dedicat spațiului cosmic care se desfășoară în aceste zile la Politehnica București. Copiii au fost cei mai încântați să descopere lumea fascinantă a spațiului.

Mai ales că la eveniment sunt prezenți și trei astronauți de la NASA, iar cei mici au avut parte și de ateliere de construit rachete.

Visele niciodată nu sunt prea mari și întotdeauna se pot îndeplini cu multă perseverență.

În acest an, la SpaceFest cei care au venit au avut ocazia de a se întâlni cu astronauții NASA, de a descoperi secretele misiunilor spațiale, ce se întâmplă mai exact acolo dar și să înțeleagă ce înseamnă să fii îmbrăcat într-un costum de astronaut.

Space Fest 2024 are loc în campusul universității politehnica bucurești iar vineri dimineața ceremonia de deschidere a umplut sala Aula Magna cu tineri veniți să îi asculte pe cei 3 astronauți americani de la Nasa și Axiom Space.

Ei eu fost prezentați de Daniel Crunțeanu, decanul facultății de inginerie spațială, instituție unde au studiat mulți angajați ai NASA. Cei trei astronauți au răspuns întrebărilor din public și au povestit despre experiențele lor din spațiu.

Cei mici au avut ocazia cu ajutorul simulatoarelor să experimenteze diverse lucruri și să participe la atelierele paractice, unde au creat rachete de dimensiuni mici.

Universitatea Politehnica București găzduiește pentru a doua oară evenimentul Space Fest iar rectorul Mihnea Costoiu spune că interesul publicului a depășit toate așteptările.

Space Fest 2024 se desfășoară în campusul Politehnica până duminică seara.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE