Cinci parlamentari americani au sosit duminică la Taipei într-o vizită surpriză, pe fondul escaladării tensiunilor în strâmtoarea Taiwan, după o călătorie efectuată la începutul acestei luni de Nancy Pelosi, preşedinta Camerei Reprezentanţilor, informează DPA, citată de Agerpres.
Potrivit Institutului American din Taiwan (AIT), care acţionează ca ambasadă de facto a SUA, vizita de două zile face parte dintr-o călătorie mai amplă în regiunea Indo-Pacific. Discuţiile urmează să se concentreze, printre altele, asupra securităţii regionale, comerţului şi investiţiilor.
Ministerul taiwanez de externe a salutat vizita, precizând că delegaţia se va întâlni cu preşedinta Tsai Ing-wen şi cu ministrul de externe Joseph Wu.
Delegaţia parlamentară americană reprezintă atât Partidul Republican, cât şi Partidul Democrat şi este formată din Ed Markey, senator, şi John Garamendi, Alan Lowenthal, Don Beyer şi Aumua Amata Coleman Radewagen, membri ai Camerei Reprezentanţilor.
China a sporit presiunea asupra Taiwanului, atât din punct de vedere militar, cât şi economic, după o vizită de 19 ore a lui Pelosi la Taipei, pe 2-3 august.
Taiwanul are un guvern independent din 1949, dar China consideră că insula face parte din teritoriul său. În 1979, Washingtonul a întrerupt în mod oficial legăturile diplomatice cu Taipei şi a stabilit relaţii cu Beijingul, scrie DPA.
Publicat de: Euronews
ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE
ACTUALITATE
Liam Payne și-ar fi procurat droguri de la un angajat al hotelului unde a murit. Ce au descoperit anchetatorii în camera sa
Payne fusese de două ori la dezintoxicare, când era membru al One Direction. După destrămarea trupei, el a dezvăluit că dependența l-a făcut să se gândească la sinucidere.
ȘTIRI EXTERNE
Activiștii încep proceduri legale împotriva politicii Regatului Unit de a trimite migranții în Rwanda
Organizația britanică de activiști care apără drepturile omului, Asylum Aid, a declarat vineri că a înaintat acțiuni legale împotriva politicii guvernului britanic de a trimite imigranții în Rwanda.