Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nava care îi va aduce acasă pe astronauții blocați în spațiu a ajuns la destinație

Nava care îi va aduce acasă pe cei doi astronauți blocați pe Stația Spațială Internațională a ajuns la destinație. La bordul ei s-au aflat un american și un rus, Nick Hague și Alexandr Gorbunov. Se va întoarce pe Pământ în februarie anul viitor cu patru exploratori, după ce își termină misiunea.

Echipajul Dragon a ajuns la Stația Spațială Internațională pentru a salva astronauții blocați

Cosmonautul rus Alexandr Gorbunov și astronatul Nick Hague de la NASA au ajuns la Stația Spațială Internațională la bordul navei Dragon a companiei SpaceX, controlată de Elon Musk. Modulul îi va aduce pe Terra pe cei doi exploratori, dar și pe Suni Williams și Butch Wilmore, care au rămas blocați pe Stația Spațială Internațională din luna iunie.

Suni Williams, astronaut NASA: Suntem încântați să zburăm cu două nave spațiale diferite. Adică, suntem testeri, asta facem. Știți, evaluăm mai multe aeronave diferite, nave spațiale, orice, iar asta este o oportunitate unică.

Cei doi astronauți ajunși la stație acum patru luni aveau o misiune de o săptămână, însă aceasta s-a prelungit până în februarie 2025.

Nava Starliner dezvoltată tot de SpaceX, care i-a dus în cosmos, a avut o serie de probleme tehnice. S-a întors pe Pământ la 6 septembrie, ghidată de la distanță, însă NASA a anunțat că nu a găsit o modalitate pentru ca Williams și Wilmore să revină acasă până anul viitor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE