Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Liam Payne și-ar fi procurat droguri de la un angajat al hotelului unde a murit. Ce au descoperit anchetatorii în camera sa

Cântărețul britanic Liam Payne a murit pe 16 octombrie, după ce a căzut de la etajul trei al hotelului din Buenos Aires în care era cazat. Rămân unele semne de întrebare după moartea artistului de 31 de ani, însă una dintre informații este că Liam Payne consumase droguri înainte.

Între timp, au apărut informații potrivit cărora Payne ar fi cumpărat drogurile chiar de la un angajat al hotelului, conform revistei People, care citează o sursă din procuratură, sub protecția anonimatului: „Se pare că există dovezi că un angajat al hotelului a procurat drogurile pentru Payne. Un rechizitoriu pentru trafic de droguri ar putea urma în curând”.

Liam Payne ar fi procurat droguri de la un angajat al hotelului în care era cazat

Într-o declarație publică, procurorul de caz a spus că menține deschise toate căile de anchetă, inclusiv cercetările privind modul în care au ajuns drogurile la Payne și cine i le-a furnizat în orele premergătoare morții sale.

Ancheta urmărește, de asemenea, să determine „potențiala implicare a unor terțe persoane”, care ar fi condus la moartea lui Payne. Autoritățile au declarat că deocamdată niciuna dintre răni nu sugerează că ar fi fost implicate și alte persoane.

Aceeași revistă susține că lui Liam Payne i s-ar fi cerut să părăsească un alt hotel, Palacio Duhau - Park Hyatt Buenos Aires, după ce ar fi mers acolo în stare de ebrietate și i-ar fi deranjat pe alți oaspeți. Reprezentanții hotelului respectiv nu au comentat deocamdată această chestiune.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului argentinian de Securitate a spus că se știe momentan că muzicianul „a sărit de pe balconul” camerei sale de hotel.

Un raport preliminar al autopsiei arată că Payne a murit din cauza „rănilor multiple și a hemoragiilor interne și externe” provocate de cădere, așa cum a confirmat și Procuratura. Medicii legiști au declarat că, la autopsie, au descoperit 25 de răni „similare cu cele cauzate de o cădere de la înălțime” și au remarcat că „leziunile la cap au fost suficiente pentru a provoca moartea”, iar „hemoragiile interne și externe” ale craniului, toracelui, abdomenului și membrelor au contribuit la moartea lui Payne. „O fractură craniană a dus la decesul imediat", spun anchetatorii, citați de ziarul La Nacion.

Camera în care stătea Payne era distrusă

Un alt detaliu este că polițiștii au găsit camera de hotel distrusă. Au fost descoperite diverse substanțe, precum clonazepam (Klonopin), suplimente energetice și alte medicamente împrăștiate, împreună cu „diverse articole sparte”.

O sticlă de whisky, o brichetă și un telefon mobil au fost recuperate ulterior din curtea interioară a hotelului, unde a fost descoperit cadavrul lui Payne.

În fotografiile ajunse în spațiul public se observă ceea ce pare a fi un accesoriu destinat drogurilor, inclusiv diverse pulberi pe care autoritățile le vor verifica să vadă dacă e vorba de cocaină, o folie de staniol, dar și un televizor distrus în camera de hotel. Mai apar sticle de șampanie, un pahar gol și rămășițele unei lumânări arse, iar în baie erau ceară și folie arsă.

Autoritățile au mai strâns și amprentele digitale, un caiet, pașaportul lui Liam Payne și alte dovezi pentru analize de laborator, iar zona balconului a fost inspectată atent.

Primele informații din anchetă arată că Liam Payne folosea droguri puternice care pot provoca halucinații, după cum spune Poliția. Fosta vedetă a trupei One Direction folosea o substanță periculoasă numită „Cristal”, care „determină utilizatorii să experimenteze stări de euforie și căderi bruște extreme, făcându-i adesea agresivi”, după cum au declarat polițiștii din Buenos Aires, pentru publicația TMZ.

Un alt amănunt care susține aceste ipoteze este că investigatorii bănuiesc că Liam Payne este posibil să nu fi fost „pe deplin conștient” în momentul căderii de la balcon. „Din cauza poziției în care a fost găsit cadavrul și a rănilor în urma căderii, se presupune că Payne nu a adoptat o postură reflexă pentru a se proteja și ar fi putut cădea într-o stare de semiconștiență sau totală inconștiență”, se arată în raport.

Parchetul care se ocupă de caz a confirmat că un raport toxicologic este încă în curs de desfășurare.

Payne fusese de două ori la dezintoxicare, când era membru al One Direction. După destrămarea trupei, el a dezvăluit că dependența l-a făcut să se gândească la sinucidere.

Liam Payne a devenit faimos când a participat la audierile pentru X Factor, în 2010, când avea doar 16 ani. Apoi s-a alăturat popularei trupe One Direction, de care s-a despărțit în 2015.

Payne are un copil în vârstă de 7 ani, pe care îl are împreună cu Cheryl Cole.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE