Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum să călătorești doar cu un rucsac, fără a plăti taxe astronomice pentru bagaje

Bagajele gratuite oferite de companiile aeriene la achiziționarea unui bilet de avion vin cu reguli din ce în ce mai restrictive de la an la an, forțând pasagerii să aleagă între a călători cu un rucsac mic sau a plăti taxe astronomice pentru bagaje, scrie euronews.com.

Călătorii care sunt foarte atenți la buget fac față acestei provocări cu metode inovatoare de a evita taxele suplimentare - sărind peste cozi și devenind mai agili în acest proces.

Dacă vă gândiți să mergeți fără bagaj de mână în următoarea călătorie, nu împachetați înainte de a citi aceste sfaturi pentru a călători cu o singură geantă mică - compilate din comunitatea Reddit's Travel.

Planificați o garderobă capsulă pentru călătorii

Planificarea atentă este cheia pentru a putea călători cu un bagaj mic, potrivit multor călători experimentați.

„Am început să am uniforme”, explică un utilizator Reddit. „Dacă te uiți la fotografiile mele din drumețiile din ultimii doi ani, ar arăta ca o singură călătorie lungă - nu am nicio rușine”.

Dacă este posibil să experimentați climate diferite în călătorii., hainele versatile, care se pot stratifica, sunt adevărate ”prietene”.

Am o garderobă foarte bine gândită, cu piese care se suprapun pentru controlul climei și pentru look-uri variate... Aceeași garderobă mă poate duce de la peste 38 de grade Celsius până la îngheț”, spune un alt utilizator Reddit.

Același lucru este valabil și pentru codurile vestimentare diverse.

Reușesc să călătoresc atât de ușor incluzând articole cu utilizări multiple, proiectând o garderobă capsulă în care toate articolele se amestecă și se potrivesc și mă pot duce de la birou la plajă într-o singură călătorie”, spune un alt membru al comunității Reddit's Travel.

„De asemenea, nu mă aștept ca totul să fie perfect. Am escaladat cablurile unei bărci cu pânze vechi în pantaloni eleganți, am purtat un tricou simplu și „pantaloni de yoga” la un restaurant cu stele Michelin, îmbrăcată cu bijuterii deosebite”.

„Sunt adeptul bagajelor de mână... Obișnuiam să călătoresc cu mult prea multe lucruri”, spune un utilizator Reddit. „Am ajuns să fiu de acord să merg fără. Niciodată nu m-am uitat înapoi la o vacanță și m-am gândit „aș fi vrut să fi adus cămașa aia cu mine”.

Folosiți-vă eficient volumul genții

La fel de important ca selecția atentă a hainelor este și modul în care le împachetezi.

Am auzit cu toții de rularea articolelor pentru a se asigura că ocupă mai puțin spațiu, dar unii călători fac un pas mai departe.

Folosesc cuburi de împachetat cu compresie, bag șosetele și lenjeria de corp în pantofi sau în golurile create de pantofi, folosesc haine de antrenament și tricouri de corp pentru a umple golurile mai mari și partea de jos unde lucrurile nu se potrivesc perfect și, în general, împachetez doar ceea ce voi purta efectiv într-o călătorie”, spune un utilizator Reddit.

Purtarea celor mai voluminoase articole în timpul zborului vă poate ajuta să economisiți spațiu în geantă - la fel ca și utilizarea buzunarelor adânci ale jachetei pentru a transporta articole mai voluminoase, cum ar fi articolele de toaletă.

Un alt truc este să luați o geantă duty-free de la aeroport pentru a depozita articole suplimentare. Majoritatea companiilor aeriene permit o geantă duty-free în plus față de bagajul stabilit, dar unele pot verifica dacă aceasta este sigilată și dacă înăuntru se află produse duty-free - deci este un risc.

Spălați rufe în timpul călătoriei

Spălatul poate fi ultimul lucru la care vrei să te gândești când încerci să te relaxezi într-o vacanță, dar mulți călători spun că este cheia pentru a împacheta light.

Călătorim săptămâni la rând la nivel internațional doar cu bagaje de mână și în fiecare săptămână spălăm rufe... pentru a ne reîmprospăta complet rezerva de haine”, adaugă un utilizator.

„Spălarea la chiuvetă este rapidă, ușoară și convenabilă în majoritatea situațiilor”, spune un utilizator Reddit.

Care este cel mai eficient mod de a împacheta pantofii

Fiind unul dintre cele mai voluminoase - dar și cele mai importante - articole de călătorie, pantofii reprezintă o problemă atunci când călătorești cu bagaj mic.

Răspunsul, potrivit experților, este din nou versatilitatea.

„Am o pereche frumoasă de Cole Haan din pânză, foarte confortabili, care servesc mai multor scopuri, deoarece îi pot purta toată ziua plimbându-mă prin orașe, dar cu un pantalon frumos pot merge și la restaurante, spectacole etc.”, spune un utilizator Reddit.

„Cel mai adesea călătoresc cu o pereche de adidași care sunt confortabili pentru a merge toată ziua și pot servi și în sala de sport și / sau în drumeții ușoare, precum și o pereche de sandale pentru lounging, la duș sau pentru locații calde”, adaugă un altul.

Purtarea celei mai voluminoase perechi de pantofi - fie că sunt cizme sau adidași - în timpul zborului este o necesitate. Încălțămintea mai compactă poate găsi apoi loc în geantă - papucii, adidașii sau balerinii pot încăpea într-un buzunar lateral, de exemplu.

De ce să călătorești cu bagaj mic

În afară de beneficiile de economisire a costurilor de a călători doar cu bagajul de mână, există o mulțime de motive pentru a reduce bagajul la următoarea călătorie.

„Transportul cu bagajul de mână îmi economisește ore întregi de fiecare dată când călătoresc. Nu trebuie să stau niciodată la coadă la check-in cu peste o oră înainte de zbor”

”Nu trebuie să vă luptați pentru spațiul de depozitare în tren sau în avion”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE