Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Vacanțele sunt mai scumpe, stațiunile mai aglomerate. De ce luna august are cele mai mari prețuri pentru concedii

În luna august, prețurile vacanțelor sunt și de 5 până la 8 ori mai mari decât în alte luni.

Specialiștii în turism recomandă și destinații mai puțin cunoscute pentru a scăpa de aglomerație sau un altfel de turism în România.

De la campinguri până la city breakuri, Transilvania este cea mai căutată regiune din România.

De ce cresc prețurile pentru luna august

”Vorbim despre luna august, este cea mai aglomerată lună din an. Vorbim de cu totul și cu totul alte prețuri, poate de cinci-opt ori mai mari decât în alte perioade cum ar fi iunie.

Majoritatea oamenilor aleg să meargă în august, în vacanță pe litoral și sunt dispuși să plătească această sumă pentru că sunt constrânși de vacanța școlară, de concediile pe care le iau de la locul de muncă și așa se ajunge la această aglomerație.

Dacă vorbim despre o familie de patru persoane: doi adulți cu doi copii, care merg în vacanță cu autorulotă, prețul ar deveni foarte atractiv pentru o astfel de vacanță. Nu este mai ieftin decât o vacanță la all inclusiv, dar este cu totul și cu totul o altfel de experiență.

Este un tip de vacanță pentru cei care vor să se conecteze cu natura, sau vor să nu stea în aglomerație”, a declarat Florin Bodin, co-fondator Aventurescu, pentru Euronews România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE