Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pe măsură ce iarna se apropie de final, trebuie să ne reevaluam rutina de îngrijire a pielii. Deoarece urmează o perioadă de tranziție între rece și cald, organismul nostru are nevoi adaptate noului sezon.

Schimbarea începe din interior, iar acest lucru se va vedea, inclusiv, pe tenul nostru. Medicul Mirela Miertoiu a explicat la Euronews România care sunt pașii pe care trebuie să-i urmăm pentru a avea cât mai multă energie și sănătate, primăvara aceasta, atât pe interior, cât și pe exterior.

Cum ne ajutăm pielea?

Dr. Mirela Miertoiu: Se începe cu acea curățenie de primăvară. Ce trebuie să facem noi primăvară? Să ne schimbăm stilul alimentar, să mâncăm mult mai sănătos, să aducem un aport mai mare de vitamine și în special vitamina C. Acest lucru se poate realiza cu ajutorul unor limonade în care să punem și pătrunjel, un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu, astfel încât să ne detoxifiem și să avem mult mai multă energie și sănătate. Acest lucru se va vedea pe tenul nostru, inclusiv.

Apă, aport de minerale și vitamine suficient de bun, pe care să nu le luăm neapărat de la cutiuțe. E bine să le luăm din alimentație sănătoasă, departe de mâncăruri foarte procesate, dulciuri, fast-food, grăsimi.

Produsele pe care le folosim ar trebui să fie adaptate în funcție de tenul nostru, de vârstă, de anotimp. Vara și primăvara un ten gras niciodată nu o să aibă nevoie de o cremă foarte grasă. O să aibă nevoie de creme foarte lejere, de geluri.

Este benefic să bem cafea?

Dr. Mirela Miertoiu: Cel mai bun e zațul de la cafea, pe care putem să-l folosim în peeling-uri, în gomaje, cu ulei de măsline. E suficient să bei o cafea pe zi. De obicei e bine să bem fără lapte, fără miere sau zahăr. Iar pe parcursul zilei ar trebui să bem cel puțin 2 litri pe apă, în care am putea să adăugăm câteva picături de lime sau lămâie, să folosim mult pătrunjel, o sursă bogată de vitamina C și ne ajută din interior spre exterior.

Medicul a reamintit și că primăvara este momentul ideal în care să ne evaluăm starea de sănătate și să ne facem analizele.

„Ar trebui să ne facem un check-up, altfel încât să știm dacă avem probleme de sănătate sau nu. Întotdeauna problemele de sănătate afectează pielea. Putem spune că acele pete maronii pe față pot să fie determinate de anumite tulburări hormonale. Iarna nu prea le băgăm în seamă, pentru că nu este atât de mult soare și acele pete se estompează”, spune Mirela Miertoiu.

Specialiștii atrag atenția și asupra trendului de a merge la solar, odată cu sezonul cald.

Din cauza exploziilor solare, a schimbărilor climatice, pielea noastră suferă și sunt din ce în ce mai frecvente melanoamele, cancerele de piele.

Când apelăm la solare, este bine să mergem la dermatolog și să-l întrebăm, dacă avem anumite probleme de sănătate, ce ar trebui să facem, potrivit Dr. Mirela Miertoiu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE