Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cozi la poștă pentru deciziile de recalculare. Pensionarii stau ore în șir la cozi pentru a-și ridica deciziile

Sunt cozi la oficiile poștale pentru ridicarea deciziilor de recalculare a pensiilor. Și asta pentru că poștașii nu mai reușesc să ducă la adrese toate deciziile. 

Situația nu este, însă, una surprinzătoare, iar lucrurile vor reveni la normal începând cu ziua de miercuri, a declarat, în direct la Euronews, Valentin Ștefan, directorul Poștei Române. 

”Este oarecum o situație așteptată, pentru că este prima zi după finalizarea perioadei de livrat decizii și sunt unii pensionari care nu au primit deciziile sau poate că le-au primit avizate și au optat să vină în prima zi de distribuire de pensii, la oficiul poștal să își ridice decizia, să își ridice pensia, să întrebe de ce nu a venit pensia. 

În felul acesta s-au generat unele cozi, dar cozile au fost în special dimineața.

Avem un grad de distribuire, estimativ, la aproape 96%, restul fiind avizate, e un grad foarte bun pentru industrie. Gândiți-vă că în București sunt 400.000 de pensionari și avem undeva la vreo 50 de oficii poștale. 

E o medie foarte mare. Dacă sunt 300-400 de pensionari care vin la astfel de cozi, e mare, dar procentual din numărul total de beneficiari e nesemnificativ.”, a declarat Valentin Ștefan.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE