Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Centru de cercetare în inteligență artificială, construit la Cluj. Investiția depășește 25 de milioane de euro

  • Un nou Institut de Cercetare în Inteligenţă Artificială va fi construit în Cluj-Napoca care își propune să devină un hub național pentru a atrage mari companii ce vor să investească în acest domeniu.
  • Premierul Marcel CIolacu a vizita sâmbătă șantierul centrului tehnologie despre care spune că va deveni rapid o unitate de elită în dezvoltarea inteligenței artificiale, la nivel european.
  • Digitalizarea, tehnologizarea și utilizarea inteligenței artificiale au început să facă parte din tot mai multe domenii de activitate, spun specialiștii în recrutarea forței de muncă.

Când va fi gata centrul de cercetare în inteligență artificială, construit la Cluj.

Președinții României care au fost trimiși pe tușă de propriile partide. Iliescu și Băsescu nu au reușit să controleze PSD și PDL pe final de mandat

  • Niciun președinte al României nu a mai reușit să-și asigure controlul propriilor partide și implicit o carieră în funcții politice după expirarea mandatului la Palatul Cotroceni. Nu înseamnă că nu au încercat.
  • Erodați electoral după ani buni de dominare a scenei politice, atât Ion Iliescu, cât și Traian Băsescu au fost trimiși pe tușă de proprii colegi de partid.
  • Deși pornește dintr-o situație asemănătoare în prezent, președintele în exercițiu, Klaus Iohannis pregătește o mișcare similară menită să-i asigure controlul partidului de proveniență, PNL.

Mai multe detalii despre președinții României care au fost trimiși pe tușă de propriile partide.

Explozii puternice în Rusia după un atac ucrainean. Două depozite, inclusiv cu rachete din Coreea de Nord, au fost distruse

  • Ucraina a atacat două depozite importante de armament din Federația Rusă, unde erau păstrate obuze și rachete trimise de Coreea de Nord pentru armata Moscovei.
  • Autoritățile ruse au dispus evacuarea populației din localitățile din preajma obiectivelor militare lovite.
  • Este al doilea atac al ucrainenilor din această săptămână asupra bazelor de depozitare a armelor.

Află mai multe informații despre atacurile Ucrainei asupra unor obiective din Rusia.

Hezbollah: Al doilea comandant de rang înalt a fost ucis în atacul mortal de la Beirut

  • Hezbollah a declarat sâmbătă că un al doilea comandant a fost ucis într-un atac letal al forțelor de apărare israeliene asupra capitalei libaneze, care s-a soldat cu cel puțin 31 de morți și zeci de răniți.
  • Bilanțul unui atac aerian israelian asupra unei suburbii din Beirut a crescut la 31 de morți, a declarat sâmbătă ministrul libanez al sănătății.
  • Israelul a declarat că a ucis 11 agenți ai Hezbollah, inclusiv pe Ibrahim Akil, care era responsabil de Forța Radwan de elită a grupării.

Citește despre al doilea comandant de rang înalt al Hezbollah care a fost ucis în atacul mortal de la Beirut.

Microdramele, „telenovelele” cu care industria de film din China vrea să rivalizeze Hollywood-ul. Sunt filmate vertical la costuri reduse

  • În China, microdramele sunt o industrie în plină dezvoltare care valorează deja cinci miliarde de dolari.
  • Bytedance, compania-mamă a aplicației Tiktok, și Kuaishou, principalul său competitor, se numără printre investitorii care au constatat potențialul acestor producții.
  • Clipurile scurte sunt filmate vertical, precum cele distribuite pe rețelele de socializare, și prezintă adesea în scenarii despre răzbunare sau îmbogățire rapidă, teme ce atrag milioane de persoane cu venituri reduse.

Află despre microdramele care ajung exportate în SUA.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE