Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Hezbollah: Al doilea comandant de rang înalt a fost ucis în atacul mortal de la Beirut

Hezbollah a declarat sâmbătă că un al doilea comandant a fost ucis într-un atac letal al forțelor de apărare israeliene asupra capitalei libaneze, care s-a soldat cu cel puțin 31 de morți și zeci de răniți.

Bilanțul unui atac aerian israelian asupra unei suburbii din Beirut a crescut la 31 de morți, a declarat sâmbătă ministrul libanez al sănătății.

Firass Abiad a declarat reporterilor că 68 de persoane au fost rănite, dintre care 15 rămân în spital, adăugând că operațiunile de căutare și salvare sunt încă în curs de desfășurare, numărul victimelor fiind probabil să crească.

Lovitura rară - cea mai mortală vizând capitala libaneză de la războiul Israel-Hezbollah din 2006 - a lovit un cartier dens populat din sud vineri după-amiază, în timpul orei de vârf, în timp ce oamenii se întorceau acasă.

Israelul a declarat că a ucis 11 agenți ai Hezbollah, inclusiv pe Ibrahim Akil, care era responsabil de Forța Radwan de elită a grupării. Membrii grupării militante se aflau într-o reuniune la subsolul clădirii care a fost distrusă.

Hezbollah a anunțat în cursul nopții de vineri spre sâmbătă că 15 dintre agenții săi - inclusiv doi comandanți de top, Ahmed Mahmoud Wahbi și Ibrahim Akil - au fost uciși de forțele israeliene.

Trupele libaneze au izolat zona, împiedicând oamenii să ajungă la clădirea care a fost dărâmată, în timp ce membri ai Crucii Roșii libaneze se aflau în apropiere pentru a prelua orice corp recuperat de sub dărâmături. Sâmbătă dimineața, biroul de presă al Hezbollah a dus jurnaliștii într-un tur al locului atacului aerian, unde muncitorii încă săpau printre dărâmături.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE