Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

O pisică pierdută în parcul Yellowstone a parcurs 1.300 de kilometri ca să ajungă la familie. Cum a fost găsit motanul aventurier

Un motan aventurier a parcurs aproape 1.300 de kilometri pentru a reveni acasă, după două luni. Pisica a fost pierdută în timpul unei excursii la Parcul Național Yellowstone, unde familia și-a petrecut vacanța de vară. Peripețiile prin care a trecut motanul rămân un mister. Însă familia este fericită că a reușit să-l recupereze.

O familie din statul Wyoming a decis să-și petreacă vacanța de vară la sute de kilometri distanță, în California. În călătoria spre Parcul Național Yellowstone și-au luat și cele două pisici. Și aici începe necazul. Rayne Beau, motanul familiei, a dispărut în timpul excursiei. Se pare că ceva l-a speriat și felina a sărit din mașină, deși era în lesă.

Susanne Anguiano, stăpâna pisicii:Când a simțit slăbiciunea, s-a gândit că e timpul să plece. Așa că a sărit din camion, dar eu încă mai aveam lesa. Așa că m-am gândit, bine, încă mai am lesa. Ei bine, strânsoarea lesei a făcut ca zgarda să cedeze, și atunci a sărit”

Patru zile l-au căutat peste tot, i-au lăsat gustări în zona în care a dispărut. În cele din urmă au fost nevoiți să plece, iar femeia povestește cât de greu i-a fost pentru că avea sentimentul că își abandonează motanul. Totuși nu și-a pierdut speranța.

VEZI GALERIA
3 imagini

sursă foto: AP

Motanul pierdut a fost găsit datorită microcipului

Luna trecută, familia a primit vești minunate când o companie de microcipare a animalelor i-a contactat să le spună că motanul este la un adăpost din Roseville, localitate situată la aproape 1.300 de kilometri de Parcul Yellowstone, unde a fost pierdut. Nu este clar prin ce a trecut motanul până a ajuns la Roseville, unde a fost găsit de o femeie hoinărind pe străzi, epuziat. Femeia l-a dus la adăpost. Datorită microcipului a putut fi identificat, iar a doua zi familia era în drum spre marea reuniune.

Susanne Anguiano, stăpâna pisicii: „Dar cred cu adevărat că a făcut acest drum mai mult pe cont propriu. Era drăguț. Lăbuțele lui erau foarte afectate. A pierdut 40% din greutate, avea un nivel foarte scăzut de proteine din cauza unei alimentații necorespunzătoare. Deci nu a fost îngrijit”

Femeia mai spune că experiența l-a schimbat.

Susanne Anguiano, stăpâna pisicii: „Întotdeauna a fost drăguț, dar acum este și mai drăguț. Soțul meu a fost întotdeauna o persoană în plus, niciodată nu se așeza prea mult în poala lui sau ceva de genul ăsta. Acum se urcă în poala tatălui său, se culcă, toarce și vrea să-l mângâie. Așa că s-a întors o pisică diferită în toate sensurile bune”.

Familia a ținut să împărtășească povestea pentru a atrage atenția și asupra importanței microcipării și dispozitivelor de monitorizare a animalelor de companie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE