Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Inflația lovește în veniturile mici. Aproape jumătate dintre familiile din România au cap de familie un pensionar

  • România este campioană la inflație în spațiul comunitar. Deși, în luna iulie, inflația a scăzut ușor, prețurile la raft au rămas la fel.
  • Toate cifrele, dar și câteva variante de economisire, au fost prezentate de colegul meu Gabriel Bălașu la emisiunea „Economia.EU”.
  • În primul rând trebuie să avem ce să punem deoparte. Pentru că inflația a erodat venituri, în ciuda creșterilor de salarii și pensii. Statistica ne arată că cei care au vârsta între 50 și 64 de de ani sunt persoanele active cu cele cele mai mari dficultăți financiare.

Citește mai mult despre motivul pentru care inflația care lovește în veniturile mici

Inundații puternice în Europa Centrală. În Cehia, autoritățile au emis avertizări de inundații pentru aproape 100 de localități

  • Țările Europei Centrale și de Est se confruntă cu cele mai devastatoare inundații din ultimii ani. Zeci de localități sunt puternic afectate de ploile abundente, iar salvatorii intervin pentru a evacua sute de oameni.
  • Autoritățile avertizează că nivelul apei din mai multe râuri continuă să crească, iar pericolul unor noi inundații nu a trecut.
  • Situația este extrem de complicată în Cehia, unde autoritățile au emis avertizări de inundații pentru aproape 100 de localități. Cele mai afectate sunt două regiuni din nord-estul țării, unde au fost înregistrate cele mai puternice precipitații.

Citește mai mult despre inundațiile puternice din Europa Centrală

Zilele Bucureștiului 2024 - program: iMapp Bucharest, concerte, artiști stradali, street food festival

  • Bucureștiul împlinește, în 2024, 565 de ani de la prima atestară documentară. Momentul va fi marcat în weekendul 21-22 septembrie, în Piața Constituției, unde vor fi organizate activități, concerte live, dar și un concurs de video mapping, iMapp Bucharest.
  • Publicul va avea intrare gratuită la Zilele Bucureștiului 2024.
  • Aflat la a noua ediție, spectacolul de lumini iMapp Bucharest va transforma oraşul într-o „veritabilă capitală mondială a luminii", aducând spectacolul artelor vizuale şi al tehnologiei pe faţada de 23.000 de metri pătraţi a Palatului Parlamentului.

Iată programul complet pentru Zilele Bucureștiului 2024

Premiile Emmy 2024: Serialul TV „Shogun” a obținut un număr record de trofee

  • „Shogun” a avut o performanță de neegalat la gala de decernare a Premiilor Emmy, acordate duminică seară la Los Angeles. Serialul TV a obținut 18 premii, potrivit Euronews.
  • Epopeea istorică este bazată pe cel mai renumit roman al lui James Clavell, publicat în 1975, despre luptele de putere din Japonia feudală, de la sfârșitul perioadei Azuchi-Momoyama și începutul perioadei Edo.
  • Cartea a mai fost adaptată anterior într-o miniserie de televiziune în 1980, dar aceasta este o versiune complet nouă.

Citește mai mult despre lista premiilor Emmy

GHID Programul Casa Verde Fotovoltaice 2024. Calendarul înscrierilor și actele necesare

  • Românii care vor să devină prosumatori (adică să dețină instalații de producere a energiei electrice) își pot instala panouri fotovoltaice cu bani de la stat prin Programul Casa Varde Fotovoltaice 2024.
  • Obiectul programului constă în finanţarea achiziționării şi instalării sistemelor de panouri fotovoltaice care folosesc sursele de energie regenerabilă, nepoluante, în vederea producerii energiei electrice şi utilizării acesteia de către consumatorii racordați la rețeaua naţională de distribuție a energiei electrice, precum și achiziționării instalațiilor de stocare a energiei electrice produsă din surse regenerabile.
  • Scopul programului îl reprezintă creşterea eficienței energetice, îmbunătățirea calității aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice cu o putere minimă de 3 kW, pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu, stocării şi livrării surplusului în sistemul energetic naţional.

Citește mai mult despre programul Casa Verde Fotovoltaice.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE