Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Premiile Emmy 2024: Serialul TV „Shogun” a obținut un număr record de trofee

„Shogun” a avut o performanță de neegalat la gala de decernare a Premiilor Emmy, acordate duminică seară la Los Angeles. Serialul TV a obținut 18 premii, potrivit Euronews.

Serialul TV „Shogun” a obținut 18 premii Emmy

Epopeea istorică este bazată pe cel mai renumit roman al lui James Clavell, publicat în 1975, despre luptele de putere din Japonia feudală, de la sfârșitul perioadei Azuchi-Momoyama și începutul perioadei Edo. Cartea a mai fost adaptată anterior într-o miniserie de televiziune în 1980, dar aceasta este o versiune complet nouă.

Aproximativ 70% dintre dialogurile din Shogun sunt în japoneză, iar protagonistul - un marinar englez a cărui corabie eşuează în arhipelagul nipon -, trece repede în plan secund, în favoarea intrigilor de curte şi a rivalităţilor dintre liderii din Japonia.

Devine, astfel, primul serial TV non-anglofon care a câştigat premiul suprem în cadrul galei Primetime Emmy. S-a impus, în total, la 18 categorii de premii, un record pentru un singur sezon al unei drame.

Totodată, Hiroyuki Sanada a devenit primul artist japonez care a câştigat un premiu Primetime Emmy - pentru cel mai bun actor într-un serial dramatic. El joacă rolul unui senior nipon care era un foarte bun strateg.

„Shogun m-a învățat că atunci când oamenii lucrează împreună, putem face miracole, putem crea un viitor mai bun împreună”, a spus Sanada, potrivit Euronews. Actorul are 63 de ani, dar numele lui este puțin cunoscut în afara Japoniei, chiar dacă apare în filme de la Hollywood precum The Last Samurai și John Wick Chapter 4.

Iar Anna Sawai - o actriță în vârstă de 32 de ani, care s-a născut în Noua Zeelandă și s-a mutat în Japonia în copilărie, a luat premiul pentru cea mai bună actriţă într-un serial dramatic. Ea joacă rolul fiicei unui samurai căzut în dizgraţie, convertit la catolicism.

„A fost rolul vieţii mele”, a spus ea, emoţionată.

Scenaristul serialului, Justin Marks, a subliniat importanţa acestui pariu creativ, efectuat de postul de televiziune FX şi proprietarul său, grupul Disney, atunci când au decis să realizeze acest proiect.

„Aţi validat un serial de epocă japonez, subtitrat, foarte costisitor, al cărui punct culminant se desfăşoară în jurul unui concurs de poezie”, a declarat el, potrivit Agerpres.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE