Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

MAE: 69 de români evacuați de urgență din Liban cu un avion militar au ajuns în siguranță în țară

  • O aeronavă de tip Hercules a fost trimisă în Beirut pentru a evacua mai mulți cetățeni români din Liban.
  • Avionul militar a plecat deja spre România din capitala Libanului, au precizat surse pentru Euronews România.
  • Premierul Marcel Ciolacu şi ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, i-au întâmpinat, joi, la aeroport, pe cetăţenii români repatriaţi din Liban.

Citește mai mult despre situația românilor evacuați de urgență din Liban

Ce se întâmplă cu românii care nu își pot plăti facturile la energie, în 2025, și cu schema de plafonare a prețului

  • La ora actuală, este în vigoare o schemă de plafonare a preţurilor la energie, ce urmează să expire pe 31 martie 2025.
  • Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat că România, Bulgaria și Grecia au cerut Comisiei Europene să permită în continuare suprataxarea companiilor energetice cu profit mare, astfel încât să existe bani pentru compensarea facturilor și după această dată. Însă, nimic nu este garantat.
  • Pentru cei vulnerabili, sigur va fi găsită o soluție, a promis ministrul, fără să precizeze exact care ar putea fi soluția.

Citește mai mult despre românii care nu își pot plăti facturile la energie

PNL respinge oferta lui Ciolacu de a da un premier liberal, UDMR o ironizează: „De ce se mai organizează alegeri?”

  • Marcel Ciolacu „se alintă”, nici vorbă de premier liberal, cu președinte PSD la Cotroceni. Acesta este răspunsul dat de Nicolae Ciucă la oferta deschisă primită de la liderul PSD care ar fi de acord să îi ofere fotoliul de premier după alegeri.
  • Declarațiile au fost făcute de pe treptele Biroului Electoral Central, chiar în momentul în care liderul PNL și-a depus candidatura la prezidențiale. Ciucă s-a folosit de acest prilej și pentru a reaminti planul pe care și l-a făcut PNL pentru viitor - că viitoarea guvernare postelectorală va fi una de centru-dreapta.
  • Spectator la ofertele făcute de foștii parteneri de guvernare, liderul UDMR a ironizat strategiile foștilor aliați și le-a recomandat să respecte principiul potrivit căruia partidul care ia cele mai multe mandate în legislativ trebuie să nominalizeze premierul.

Citește mai mult despre decizia luată de PNL

Rușii au atacat civilii din Harkov cu o bombă glisantă. Cel puţin 10 răniţi, potrivit responsabililor locali

  • O bombă glisantă lansată de armata rusă a lovit miercuri seara un bloc de apartamente cu cinci etaje în Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina, provocând incendii şi rănind cel puţin 10 persoane, au declarat oficialii locali, citaţi de Reuters.
  • Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că acesta este ultimul dintr-o lungă serie de atacuri asupra oraşului, subliniind că Ucraina ar avea nevoie de mai mult ajutor din partea aliaţilor săi occidentali pentru a contracara loviturile ruse.
  • Pentru a opri atacurile ruseşti, „Ucraina trebuie să primească ajutorul necesar şi, cel mai important, în volum suficient din partea lumii, din partea partenerilor noştri", a spus el. "Fiecare lider ştie exact ce trebuie făcut. Este important să fim hotărâţi", a afirmat Zelenski într-o postare pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

Citește mai mult despre atacul din Hakov cu o bombă glisantă.

New York Times: Israelul ar putea să riște un război total cu Iranul după atacul cu rachete lansat de Teheran

  • Ani de zile, Israelul și Iranul au evitat o confruntare militară directă, preferând să ducă un război în umbră caracterizat de sabotaje, atacuri cibernetice și asasinate.
  • Acum, cele două state par pregătite să riște un conflict direct, așa cum notează o analiză publicată de New York Times.
  • Zilele trecute Israelul a început o incursiune militară în sudul Libanul cu scopul de a slăbi puterea Hezbollah, gruparea militantă șiită, susținută de Iran. După atacul cu rachete lansat de Teheran ca represalii pentru uciderea liderilor Hamas și Hezbollah, Israelul pare pregătit să lovească Iranul direct.

Citește mai mult despre escaladările din Orientul Mijlociu

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE