Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De două ori pe zi, Euronews România îți aduce un rezumat al știrilor cu care merită să pornești la drum și, respectiv, cu care să îți închei programul.

Rușii amenință după ce România nu le-a eliberat vize pentru reuniunea OSCE de la București: "Vor fi duși de val în coșul de gunoi al istoriei"

  • Comisia pentru Afaceri din Duma de Stat a Rusiei va elabora un proiect privind autosuspendarea Rusiei din adunarea OSCE (Organizația pentru Securitate și Cooperare din Europa).
  • Anunțul a fost făcut de președintele acestei comisii, Leonid Sluțki, ca urmare a faptului că România refuză să le acorde vize deputaților ruși pentru reuniunea OSCE de la București, care va avea loc între 29 iunie și 3 iulie.
  • Senatorul Vladimir Djabarov, din partidul lui Vladimir Putin, a fost inițiatorul acestei idei, iar proiectul va fi dezbătut pe 3 iulie.

Citește mai mult despre declarațiile făcute de ruși la adresa României

Evaluarea Națională 2024. Recomandări pentru elevi: Semnele folosite pentru a marca o greșeală pe foaia de examen sunt standard

  • Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a începe pe 25 iunie cu proba la Limba și Literatura română.
  • Ministerul Educației le-a transmis copiilor prin intermediul diriginților o serie de recomandări în ceea ce privește semnele folosite pentru a marca eventuale greșeli pe foaia de examen.
  • În cazul în care elevii nu țin cont de aceste recomandări există riscul să nu primească punctaj pentru răspunsul pe care l-au ales la un exercițiu.

Citește mai multe recomandări pentru elevii care dau evaluarea națională în 2024

Alexandru Mazăre, fratele lui Radu Mazăre, eliberat condiționat. Cât mai avea de ispășit din pedeapsa de trei ani de închisoare

  • Fostul senator Alexandru Mazăre, fratele fostului primar al Constanței Radu Mazăre, poate fi pus în libertate, după ce magistrații Judecătoriei Medgidia au admis joi propunerea de eliberare condiționată a acestuia din Penitenciarul Poarta Albă.
  • În mai 2022, Alexandru Mazăre a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii în formă continuată.
  • În luna mai, Tribunalul Ilfov i-a admis lui Radu Mazăre cererea de eliberare condiționată din Penitenciarul Jilava.

Citește mai mult despre decizia instanței de a-l elibera pe fratele lui Radu Mazăre din închisoare

România donează un sistem PATRIOT către Ucraina. Decizia a fost luată în ședința CSAT. Reacția lui Zelenski

  • Consiliul Suprem de Apărare a Țării a hotărât, joi, să doneze Ucrainei un sistem PATRIOT, în contextul deteriorării considerabile a situației de securitate din această țară.
  • Președintele Ucrainei a reacționat printr-o postare pe rețelele de socializare: "Sunt recunoscător României și președintelui Klaus Iohannis pentru că au luat decizia de a furniza Ucrainei un sistem suplimentar de apărare aeriană Patriot. Această contribuție crucială va consolida scutul nostru aerian și ne va ajuta să ne protejăm mai bine populația și infrastructura critică împotriva terorii aeriene rusești.”
  • Pe 11 iunie, președintele Klaus Iohannis a convocat această ședință a CSAT. Anterior, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării s-a întrunit ultima dată în februarie.

Citește mai mult despre sistemul PATRIOT care va fi donat Ucrainei

Mario Iorgulescu scapă de condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare. Procesul, reluat din faza de apel

  • Înalta Curte de Casație și Justiție a aprobat, joi, recursul în casație înaintat de Mario Iorgulescu împotriva condamnării definitive de 13 ani și 8 luni de închisoare pentru uciderea unui tânăr, comis în timp ce conducea sub influența drogurilor și a alcoolului.
  • Procesul va fi reluat din faza de apel, potrivit deciziei luate de Înalta Curte de Casație și Justiție.
  • Judecătoarea Lia Savonea, fosta şefă a CSM, a făcut parte din completul care a decis rejudecarea dosarului în care Mario Iorgulescu a fost condamnat definitiv la 13 ani şi 8 luni închisoare, după ce a condus beat şi drogat la volan şi a omorât un alt şofer, potrivit Agerpres.

Citește mai mult despre decizia instanței cu privire la Mario Iorgulescu

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE