Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mario Iorgulescu scapă de condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare. Procesul, reluat din faza de apel

Înalta Curte de Casație și Justiție a aprobat, joi, recursul în casație înaintat de Mario Iorgulescu împotriva condamnării definitive de 13 ani și 8 luni de închisoare pentru uciderea unui tânăr, comis în timp ce conducea sub influența drogurilor și a alcoolului.

Procesul va fi reluat din faza de apel, potrivit deciziei luate de Înalta Curte de Casație și Justiție.

20/06/2024 , 15:48

Lia Savonea, în componența completului care a anulat condamnarea lui Mario Iorgulescu

Judecătoarea Lia Savonea, fosta şefă a CSM, a făcut parte din completul care a decis rejudecarea dosarului în care Mario Iorgulescu a fost condamnat definitiv la 13 ani şi 8 luni închisoare, după ce a condus beat şi drogat la volan şi a omorât un alt şofer, potrivit Agerpres.

Hotărârea a fost pronunțată de un complet de trei judecători de la ÎCCJ. Magistrații au admis recursul în casație, calea extraordinară de atac formulată de Mario Iorgulescu, iar astfel a formulat decizia Înaltei Curți din octombrie 2023 prin care fiul lui Gino Iorgulescu a fost condamnat la 13 ani și 8 luni de închisoare.

Surse judiciare citate de Agerpres au precizat că doi dintre judecătorii Adriana Ispas şi Lia Savonea au votat pentru rejudecarea dosarului, în timp ce Dan Andrei Ene a opinat că recursul în casaţie ar trebui respins.

Lia Savonea a fost preşedinte al CSM şi este considerată un judecător anti-reformist. De-a lungul timpului, a luat mai multe decizii controversate, printre care şi declararea ca neconform a rechizitoriului din dosarul "Revoluţiei" în care este judecat Ion Iliescu.

”Admite recursul în casaţie declarat de inculpatul Iorgulescu Gino – Mario împotriva deciziei penale nr. 1485/A din 18 octombrie 2023, pronunțată de Curtea de Apel Bucureşti – Secția a II-a Penală în dosarul nr. 20691/3/2020 (892/2023). Casează, în parte, decizia penală atacată, numai în ce privește pe inculpatul Iorgulescu Gino – Mario și trimite cauza la rejudecare de către instanța de apel, Curtea de Apel București.

Menține celelalte dispoziții ale hotărârii atacate, care nu contravin prezentei decizii. Cheltuielile judiciare ocazionate de soluționarea recursului în casație rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 20 iunie 2024.

Cu opinia separată, în sensul respingerii, ca nefondat, a recursului în casație declarat de inculpatul Iorgulescu Gino – Mario împotriva deciziei penale nr. 1485/A din 18 octombrie 2023, pronunțată de Curtea de Apel Bucureşti – Secția a II-a Penală în dosarul nr. 20691/3/2020 (892/2023).”, se arată în minuta instanței.

În octombrie 2023, Mario Iorgulescu a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi drogurilor (cocaină), în legătură cu accidentul auto provocat de acesta în anul 2019, soldat cu moartea unui bărbat.

Iniţial, el primise la instanţa de fond (Tribunalul Bucureşti) o condamnare de 15 ani şi 8 luni, pedeapsă scăzută de Curtea de Apel Bucureşti la 13 ani şi 8 luni de închisoare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE