Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Canicula sufocă orașele. În București s-au înregistrat 44 de grade, iar ambulanțele sunt suprasolicitate

Sunt zile de foc în toată țara. Vineri în București termometrele au înregistrat și 44 de grade, mult peste avertizările meteorologilor.

Este și perioada în care ambulanțele sunt suprasolicitate, iar medicii recomandă evitarea ieșirii din casă în mijlocul zilei și, în ciuda avertismentelor, mulți oameni ies pe stradă și în acest interval orar.

În București, termometrele au atins și 44 de grade, deși măsurătorile oficiale au fost cu câteva grade mai mici. Temperaturile au fost mai ridicate în orașele mari, unde asfaltul și clădirile radiază căldura a devenit înăbușitoare.

Mulți pasageri au suferit de căldură și în mijloacele de transport fără aer condiționat. Alții au căutat răcoarea printre fântânile din Capitală sau au căutat să se adăpostească de soarele arzător.

Valul de căldură va continua și zilele următoare, pentru care a fost emis un cod roșu de caniculă. Printre cei mai afectați sunt lucrătorii din sectorul medical. Acest echipaj de pe ambulanță a ajuns la o solicitare făcută de la un fast food dintr-un cartier din municipiul Iași.

Ambulanțele din țară sunt tot mai solicitate în aceste zile pentru cazuri asociate căldurii. Serviciul de Ambulanță Iași lucrează la capacitate maximă.

Căldura duce la 10 la sută dintre cazurile care ajung la spital în această perioadă

Apă, o pălărie, umbră. Sunt câteva dintre soluțiile pe care cei din marile orașe le au la îndemână atunci când ies din casă.

Luna lui cuptor nu se dezminte în această perioadă. Urmează zile de foc în întreaga țară. Temperaturile vor fi cuprinse între 39 și 41 de grade celsius.

Mai ales în această perioadă ar trebui să avem grijă de persoanele în vârstă din jurul nostru si sa le protejăm de efectele temperaturilor ridicate.

Valul de caldura este asteptat să continue timp de câteva zile , cu cele mai roidicate temperaturi în acest weekend. Experții spun că schimbările climatice provocate de om au adus schimbări meteorologice majore, cu furtuni din ce în ce mai imprevizibile și valuri de căldură.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE