Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Anchetă la MAE, după ce o contabilă a plătit 12 ani salarii fictive iubitului și fiului acestuia. MAE: ”Cercetarea e în curs”

Este anchetă la Ministerul Afacerilor Externe, după ce o contabilă ar fi plătit timp de 12 ani salarii fictive iubitului ei. El nefiind angajați în instituție.

Bani mulți intrau și în contul fiului acestuia, la rândul său angajat al MApN, acesta încasând chiar sume mai mari decât ministrul român de Externe.

Iubitul contabilei a fost cel care făcut denunțul la procuratură și la minister după ce s-a despărțit de aceasta, potrivit jurnaliștilor de la Pro TV.

El susține că a aflat întâmplător, după ce a văzut extrasul de cont, că banii care îi erau virați lunar erau din fondurile Ministerului de Externe. Acesta a denunțat-o atât la Ministerul de Externe, cât și la Procuratură.

Bărbatul, un fost subofițer de armată, susține că inițial a crezut că acești bani erau ai femeii, pentru casa pe care o construiau împreună. El ar fi primit în fiecare lună între zece și 15 mii de lei.

În acest caz a început o anchetă și la secția militară a parchetului de pe lângă înalta curte de casație și justiție.

MAE a transmis că, în prezent, „există o cercetare în curs”, în acest caz.

„Vă comunicăm că există o cercetare în curs, derulată de organele abilitate, demarată la sesizarea MAE”, a mai transmis ministerul.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE