Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Admirator al lui Trump, Elon Musk a întrebat de ce nimeni nu încearcă să-i asasineze pe Biden și pe Kamala Harris, apoi a spus că a fost o glumă

A doua presupusă tentativă de asasinare a lui Donald Trump stârnește reacții care sunt cel puțin bizare. Miliardarul american Elon Musk a întrebat retoric de ce nimeni nu încearcă să-i asasineze pe actualul președinte Joe Biden și pe candidata democraților, Kamala Harris. La scurt timp, Musk a șters postarea și a explicat că a făcut o glumă.

Elon Musk face din nou comentarii care revoltă Casa Albă

Fondatorul SpaceX a șters o postare, luni dimineață, care părea să ridice întrebarea de ce fostul președinte Donald Trump a avut de-a face cu două tentative de asasinat în ultima vreme, în timp ce președintele Joe Biden și vicepreședinta Kamala Harris nu s-au confruntat cu niciuna. Musk a susținut mai târziu că postarea a fost o glumă.

„Și nimeni nici măcar nu încearcă să îi asasineze pe Biden sau Kamala”, a scris el pe X, platforma pe care o deține.

Casa Albă a condamnat postarea lui Elon Musk și a numit-o „iresponsabilă”.

Candidatul republican la alegerile prezidențiale din SUA a dat vina pe retorica promovată de Joe Biden şi Kamala Harris pentru ce i s-a întâmplat. Și candidatul republican pentru funcția de vicepreședinte al SUA a condamnat violența politică.

J.D. Vance, candidatul republicanilor pentru funcția de vicepreședinte al SUA: „El (Donald Trump n.r.) mi-a zis că e un pic supărat, pentru că era pe cale să marcheze, dar nu a reușit să termine (partida de golf n.r.). Putem să nu fim de acord unul cu celălalt. Putem dezbate subiecte. Dar nu putem spune poporului american că un candidat este fascist și că dacă va fi ales, va fi sfârșitul democrației americane.

Trump a trecut printr-o tentativă de asasinat și acum două luni. În timpul unui miting electoral, un bărbat a tras cu o armă de asalt. Atunci, Trump a fost rănit ușor, iar atacatorul a fost ucis. Incidentul a dus la demiterea șefei Secret Service. Agenții de securitate au fost acuzați că nu și-au făcut treaba suficient de bine. Șeful interimar al instituției spune că angajații lui au învățat din greșeli și, de această dată, au prevenit atacul.

Ronald Rowe Jr., directorul interimar Secret Service: Președintele (Donald Trump n.r.) este conștient că ofițerii Secret Service îl protejează la cel mai înalt nivel. Constant, evaluăm (riscurile n.r.) în funcție de amenințare. Sunt o mulțime de resurse tactice care au fost puse în aplicare ca urmare a ceea ce s-a întâmplat acum 60 de zile.

Atacatorul de acum câteva zile, pe numele său Ryan Wesley Routh, ar fi stat la pândă aproape 12 ore pentru a-l surprinde pe fostul președinte al SUA pe terenul de golf din Florida. El nu a reușit să tragă pentru că a fost observat de agenții de securitate. A încercat să fugă, dar a fost, într-un final, prins. Routh a fost arestat și este acuzat de încălcarea legislației pentru deținerea unei arme. Riscă 15 ani de închisoare.

Joe Biden a condamnat ambele tentative de asasinat ale lui Donald Trump. La fel a făcut-o și candidata republicanilor pentru președinție, Kamala Harris.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE