Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trump sau Kamala? Elon Musk face un sondaj ”super neștiințific” pe X pentru a afla cu cine votează americanii la prezidențiale

Miliardarul Elon Musk a anunțat că efectuează un sondaj pe rețeaua X, pe care o deține, pentru a afla cu cine votează cetățenii americani la alegerile prezidențiale din 5 noiembrie. E un ”sondaj super-neștiințific”, după cum a recunoscut chiar Musk, însă rezultatul îl favorizează pe candidatul republican Donald Trump, care ar fi preferat de peste 70% dintre utilizatorii de pe X (fosta Twitter).

„Pentru că mulți oameni au întrebat, iată un sondaj super neștiințific... Cu cine veți vota?”, a întrebat Elon Musk într-un mesaj publicat pe profilul său de X.

Fostul președinte Donald Trump a fost plasat ca primă opțiune, urmat de contracandidata sa democrată, vicepreședinta Kamala Harris.

Aproape 3,8 milioane de voturi au fost exprimate de utilizatorii platformei X în 11 ore de la inițierea ”cercetării” lui Musk. Aproape 75% dintre oameni au dat de înțeles că ar vota cu Donald Trump la prezidențiale, iar 25% cu Kamala Harris.

Demersul lui Musk vine în contextul în care cele mai recente cercetări sociologice sugerează că va exista o cursă strânsă între cei doi candidați pentru funcția de președinte al Statelor Unite. În timp ce Kamala Harris conduce în statele cheie și câștigă teren în rândul alegătorilor tineri, sondajul lui Musk reflectă o preferință pentru Trump în rândul celor 195,2 milioane de urmăritori ai săi.

De altfel, Elon Musk, patronul rețelei X, a anunțat că îl va susține pe Donald Trump în cursa prezidențială și l-a intervievat pe fostul președinte săptămâna trecută.

Donald Trump îi promite lui Elon Musk un post în Administrația de la Washington

Donald Trump a sugerat că ar fi dispus să îi ofere miliardarului Elon Musk o funcție în administrația de la Washington în cazul în care va fi reales președinte în noiembrie.

Într-un interviu acordat agenției Reuters, Trump a vorbit în termeni laudativi despre Musk.

”Este un tip foarte inteligent. Cu siguranță aș face-o (l-ar numi într-o funcție, n.red), dacă el ar face-o, cu siguranță aș face-o. Este un tip genial”, a spus Trump.

Ulterior, Elon Musk a publicat o imagine generată de inteligența artificială în care apare pe un podium înconjurat de steaguri americane, cu mențiunea: „Sunt dispus să servesc”.

Kamala Harris conduce în cele mai recente sondaje

Vicepreședintele Kamala Harris se bucură de o creștere rapidă în sondajele de opinie de peste Ocean în mai multe state cheie, printre care Arizona, Georgia, Nevada și Carolina de Nord. Atunci când Joe Biden era candidatul democraților, Donald Trump conducea detașat în aceste state.

Noile sondaje realizate de The New York Times și Siena College arată că Harris a remodelat rapid terenul de luptă pentru 2024.  Harris îl devansează acum pe Trump în Arizona, cu 50% la 45%, și l-a devansat pe acesta chiar și în Carolina de Nord - un stat câștigat de Trump în urmă cu patru ani. Avansul de care se bucura Trump în Georgia și Nevada a fost și el redus semnificativ.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE