Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Donald Trump vrea ca Elon Musk să facă parte din administraţia sa dacă va fi reales. Ce rol ar urma să aibă șeful Tesla

Candidatul republican la alegerile prezidenţiale americane Donald Trump a anunţat joi că, dacă va fi reales, îl va însărcina pe miliardarul Elon Musk cu un „audit” al guvernului în vederea unor „reforme” profunde, relatează AFP.

„La recomandările lui Elon Musk (...) voi înfiinţa o comisie guvernamentală care să efectueze un audit complet în termeni financiari şi performanţe al întregului guvern federal, cu scopul de a face recomandări pentru reforme drastice”, a declarat fostul preşedinte american, în prezenţa unor cercuri de afaceri la New York.

Nu e prima dată când Trump spune că îl vrea pe Musk alături de el

Nu este prima dată când miliardarul republican, în vârstă de 78 de ani, a indicat că doreşte să-l vadă pe Elon Musk alături de el într-o eventuală nouă administraţie, dacă va fi reales pe 5 noiembrie.

Dar Donald Trump nu a fost niciodată atât de precis cu privire la sarcinile pe care doreşte sa le încredinţeze patronului Tesla, SpaceX şi al reţelei de socializare X.

„Trebuie să facem aceasta, nu putem continua aşa. Iar Elon (Musk) a fost de acord să conducă această” comisie, a insistat Donald Trump, care timp de mai bine de o oră a criticat programul adversarei sale democrate Kamala Harris şi „catastrofa economică” provocată, potrivit acestuia, de administraţia preşedintelui Joe Biden.

„Suntem în criză economică, o naţiune în faliment, o naţiune în declin grav”, a apreciat fostul lider american.

Actuala vicepreşedintă Harris şi candidată la alegeri „doreşte încă patru ani pentru a pune în aplicare un program de stânga radical care reprezintă o ameninţare fundamentală pentru prosperitatea fiecărei familii americane şi pentru America în ansamblu", a acuzat din nou Trump.

Prezentând într-un discurs câteva axe ale programului său economic, el a promis de asemenea că va face din „Statele Unite ale Americii capitala mondială a bitcoinului şi a criptomonedelor”.

În timp ce Trump s-a adresat la New York, cu mai puţin de o săptămână înainte de o dezbatere foarte aşteptată pe 10 septembrie cu rivala sa Kamala Harris, aceasta a ajuns în Pennsylvania, poate cel mai crucial stat în alegerile prezidenţiale din noiembrie, notează AFP.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE