Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

A început construcția unui nou spital de urgență al MAI, din fonduri PNRR. Termenul de finalizare este 2026

Marți au început lucrările pentru construirea noului sediu al Spitalului de Urgență „Prof. Dr. Dimitrie Gerota” al Ministerului Afacerilor Interne, finanțat din fonduri PNRR, cu finalizarea proiectului planificată pentru 30 iunie 2026.

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a subliniat importanța acestui proiect pentru comunitatea din Ilfov și pentru sistemul medical din România.

”Am avut onoarea de a participa la lansarea construcției noului spital. Acesta va dispune de 490 de paturi și va adopta un model de organizare modern. Apreciem efortul tuturor celor implicați și ne propunem să asigurăm standarde înalte în furnizarea serviciilor medicale.”, a declarat Cătălin Predoiu.

Spitalul va avea aproape 500 de paturi

Conform unui comunicat oficial, noul spital va include 490 de paturi: 400 destinate spitalizării continue, 40 pentru spitalizarea de zi și 50 pentru secția de anestezie și terapie intensivă. De asemenea, se va construi o clădire adiacentă dedicată spațiilor tehnice.

Spitalul va respecta cele mai moderne cerințe din domeniul sănătății, iar locația sa va fi într-o zonă cheie, aproape de aeroporturile Henry Coandă și Aurel Vlaicu, acoperind o regiune dens circulată, care în prezent nu beneficiază de un spital de urgență.

Acest proiect urmărește să ofere pacienților o experiență îmbunătățită printr-o infrastructură medicală de ultimă generație, să optimizeze calitatea și siguranța actului medical, să crească eficiența și accesibilitatea pentru pacienții vulnerabili și să reducă mortalitatea și cazurile evitabile din zona respectivă.

În același timp, va contribui la îmbunătățirea stării generale de sănătate și calității vieții în regiune.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE