UNIVERSITĂȚI
Posibilă fraudă cu fonduri Erasmus la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Prejudiciul, estimat la un milion de euro
Procurorii europeni anchetează o posibilă fraudă cu fonduri Erasmus la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu. Prejudiciul este estimat la aproximativ un milion de euro.
Alertă cu bombă la Universitatea Naţională „Iuri Fedkovici” din Cernăuţi. Clădirea, o fostă reşedinţă mitropolitană, a fost evacuată
Universitatea Naţională „Iuri Fedkovici” din Cernăuţi a fost evacuată, vineri dimineaţă, în urma unei alarme cu bombă. S-a întâmplat la scurt timp după deschiderea noului an universitar din Ucraina, au declarat, pentru Agerpres, surse locale.
Mesajul emoționant publicat de facultatea la care învățau cei doi tineri uciși în accidentul din 2 Mai. ”Ne veți lipsi în toamnă”
Facultatea de Geografie din cadrul Universității din București, la care studiau cei doi tineri care au fost uciși de un șofer drogat pe o stradă din stațiunea 2 Mai, a publicat un mesaj emoționant.
Proteste față de angajarea lui Antonio Amuza. Studenții nu vor ca un fost angajat SRI să formeze viitori jurnaliști
Mai mulți studenți au protestat luni în fața Facultății de Jurnalism împotriva angajării lui Antonio Amuza. Nemulțumirile au apărut după ce fostul șef de serviciu în SRI a fost validat de Senatul Universității București în funcția de asistent universitar.
Locuri de muncă în perioada studenției. Tinerii lucrează și învață, iar la sfârșitul lunii, primesc și salariu
Sunt 50 de studenți de la Universitatea Științele Vieții din Iași care în această vară și-au găsit serviciul perfect. Universitatea a pus la dispoziție 26 de internship-uri cu bursă, iar alte 24 de locuri au fost oferite de firme.
Decanul Facultății de Jurnalism, despre cazul Antonio Amuza, fostul angajat SRI validat ca asistent: ”Eu i-aș recomanda să se retragă”
Situație tensionată la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, după ce un fost șef de serviciu în SRI a fost validat de Senatul Universității București în funcția de asistent universitar. Antonio Momoc, decanul Facultății de Jurnalism a vorbit la Euronews România despre această situație.
INTERVIU. Pasiunea pentru materia preferată i-a adus o bursă de 65.000 de lire la Cambridge
Mihnea Morărescu a fost olimpic pe țară la matematică și fizică. Și-a dorit dintotdeauna să studieze în străinătate și a muncit enorm la școală pentru a obține cele mai bune rezultate și a ocupa locul rezervat la Cambridge în urma procedurii de admitere.
Românii pleacă la studii în afară, iar străinii aleg universitățile de la noi
În timp ce absolvenții de liceu din România aplică pentru universități de prestigiu din afară, tineri din toate colțurile lumii vin să învețe la noi. Ce e drept, numărul celor care vin e de trei ori mai mic, însă pentru aceștia, România este țara care le oferă oportunități.
Amendament votat: Studenţii pot parcurge doi ani de studii într-unul singur, cu aprobarea consiliului facultăţii
Studenţii înmatriculaţi la programe de studii universitare de licenţă organizate la forma cu frecvenţă pot parcurge, cu aprobarea consiliului facultăţii doi ani de studii într-un singur an, cu anumite excepţii, a decis joi Comisia de învăţământ a Camerei Deputaţilor.
Universitatea Politehnica din București a implementat prima conexiune cuantică funcțională și integrată din România
Prima conexiune cuantică funcțională din România este imposibil de interceptat. Atacurile cibernetice nu ar avea nicio șansă, spun specialiștii. Premiera a fost prezentată de Universitatea Politehnica din București.
Care sunt universităţile din România selectate pentru participarea la proiectul european Erasmus+
Doar patru universități din România au fost selectate să participe la proiectul european Erasmus+. Programul prevede testarea unor noi forme de cooperare transnaţională între instituţiile de învăţământ.
Tot mai mulți studenți intră pe piața muncii. Ce domeniu de studii are cea mai mare rată de angajare
Tot mai mulți tineri optează să lucreze pe perioada studiilor. Cauza este actuala situație economică și socială. Este o observație pe care au făcut-o atât angajatorii, cât și reprezentații mediului universitar.
Românii, europenii cu cele mai puține studii. Care sunt motivele pentru care avem puțini absolvenți de facultate
România se află la coada Europei în privința studiilor superioare. Doar 23% din populația cu vârste cuprinse între 25-34 de ani are o diplomă de licență, arată datele Eurostat. La polul opus sunt cele mai bogate țări din Europa, unde 45% din populație a absolvit o facultate.
Iranul va prelua mai multe studente afgane care doresc să își continue studiile universitare
După ce autorităţile talibane din Afganistan au interzis accesul femeilor la educaţie superioară, Iranul a anunţat că are în vedere suplimentarea locurilor din universităţi pentru studentele din ţara vecină care doresc să-şi continue studiile.
Cele mai bune universități din Europa în 2023. Oxford domină clasamentul pentru al șaptelea an consecutiv
În 2023, 36 dintre cele mai bune 100 de universități din lume se vor afla în Europa. Aceasta reprezintă o creștere semnificativă de la 28 de universități de când a fost publicat raportul Times Higher Education's World University Rankings.
Inginerii, tot mai căutați pe piața muncii din România. Măsurile luate de reprezentanții ARUT pentru încurajarea învățământului superior tehnic
Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca (UTCN) a fost gazda întâlnirii reprezentanților instituțiilor de învățământ superior membre ale Alianței Române a Universităţilor Tehnice.
Topul celor mai bune universități din lume. Nicio instituție de învățământ din România nu e în primele 500
Universitatea din Oxford a ocupat primul loc în clasamentul universitar internațional pentru al șaptelea an la rând, în timp ce alte două universități britanice au ajuns, de asemenea, în top 10.
Povestea studentului care a intrat printre primii la Academia de Poliție. Răzvan are opt frați și, după naștere, a fost dat în grija statului
Lecție de viață oferită de un student care a intrat printre primii la Academia de Poliție: Răzvan Cercel a fost dat în grija statului imediat după naștere, iar la șapte ani s-a întors în familia naturală, unde a crescut alături de ceilalți opt frați.
Greaua moștenire a lui Sorin Cîmpeanu. Legile educației, subiect de controverse și critici
Astăzi începe noul an universitar, cu un ministru interimar al Educației și sub auspiciile unui răsunător scandal de plagiat care a dus la demisia lui Sorin Cîmpeanu. Sebastian Burduja este al patrulea interimar care deschide anul universitar.