UNIUNEA EUROPEANĂ
România în UE. Povestea aderării și cum ne-a ajutat intrarea în blocul comunitar
România a devenit stat membru al Uniunii Europene la data de 1 ianuarie 2007. Calitatea de stat membru implică atât drepturi, cât şi obligaţii, conforme cu tratatele şi legislaţia adoptate de Uniunea Europeană de la înfiinţare până în prezent.
Proteste la Parlamentul European chiar în ziua dezbaterii candidaților de top
Dezbaterea candidaților principali la șefia Comisiei Europeane are loc, joi, la Bruxelles. Partidele de extremă dreapta, care nu au fost invitate în această dezbatere, anunță un protest chiar în timpul evenimentului în fața Parlamentului European.
Cursă în cinci: Ce trebuie să știi despre candidații principali la șefia Comisiei Europene. Dezbaterea de la Bruxelles, LIVE la Euronews România
Cei cinci candidați vor dezbate mai multe subiecte, între care apărare și securitatea blocului comunitar, precum și migrația și extindere frontierelor spațiului Schengen și ale Uniunii Europene.
Cum vor fi folosite activele rusești înghețate pentru a-i ajuta pe ucraineni. Proiectul a fost aprobat
Primul miliard de euro ar urma să ajungă la Kiev în iulie. Dacă resursele vor fi insuficiente, planul UE prevede şi un mecanism care va permite depozitarilor centrali de valori mobiliare să reţină şi mai multe fonduri.
Ucraina și Moldova pot începe negocierile de aderare la Uniunea Europeană în iunie. Moldovenii semnează un parteneriat de securitate
Aceste negocieri ar urma să înceapă în iunie, după anunțul făcut de ministrul de externe al Belgiei, stat care deţine, în acest semestru, preşedinţia (prin rotaţie) a organismului comunitar.
Finlanda face apel la soluţii comune la nivelul UE pentru a împiedica fluxul de migranţi dinspre Rusia
Finlanda vrea ca Uniunea Europeană să identifice măsuri comune pentru a împiedica ceea ce consideră a fi "migraţia instrumentalizată", adică un flux de migranţi veniţi din Rusia fără documente.
Ce sunt candidații ”cap de listă” și cum funcționează sistemul ”Spitzenkandidaten”
”Spitzenkandidat” înseamnă ”candidat principal” - ”cap de listă” în limba germană și, în contextul UE, se referă la candidatul principal al unui partid politic european pentru funcția de președinte al Comisiei Europene.
Nici europenii nu prea înțeleg cum funcționează instituțiile UE. Și nici cum îi ajută în viața de zi cu zi. Ce schimbări vor să vadă la viitorii europarlamentari
„Care este cea mai mare problemă din comunitatea dumneavoastră?” sau „Ce mesaj i-ați transmite unui europarlamentar?”. Am pus aceste întrebări în comunitățile de la noi, dar și în inima Uniunii Europene, în Bruxelles.
Republica Moldova dorește să organizeze un referendum pentru aderarea la UE. Întrebarea la care ar urma să răspundă cetățenii
Parlamentul de la Chişinău a adoptat joi o hotărâre privind desfăşurarea referendumului republican constituţional asupra aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană.
Platforma de comerț online Temu, acuzată de manipularea clienților. Plângere făcută de asociațiile europene ale consumatorilor
Regulamentul Uniunii Europene privind serviciile digitale impune anumite obligații, pentru ca utilizatorii să aibă o mai bună protecție împotriva conținutului ilegal.
#TheCube. Votul pentru tinerii de 16 ani, doar ca proiect în România. În Belgia, e obligatoriu. Care e situația din țările europene și unde greșesc politicienii
Sunt tot mai multe țări care au dat drept de vot de la 16 ani. Nu însă și România, unde politicienii încă nu s-au ocupat de un proiect depus în urmă cu mai bine de doi ani.
Beneficiile apartenenței la Uniunea Europeană. România poate accesa bani europeni și are parte de sprijin în caz de dezastre
Investiții de milioane de euro făcute din bani europeni, ajutor în caz de dezastre, libertatea de a călători fără pașapoarte sunt doar câteva dintre beneficiile apartenenței României la Uniunea Europeană.
SUA averizează Georgia că "vor exista consecințe" dacă va fi adoptată "legea agenților străini". Proteste uriașe și bătaie în Parlament
Contrar experților și opiniei publice, prim-ministrul georgian a vorbit despre cum legea ar putea ajuta țara în procesul de integrare în blocul comunitar.
"Va fi un răspuns fulgerător și extrem de dureros". Rusia anunță contramăsuri dacă UE impune alte restricții asupra presei ruse
Celalte publicații rusești care urmează să fie interzise au fost în centrul unei descoperiri făcute de serviciile secrete din Cehia (BIS) la finalul lunii martie.
Financial Times: Moldova și Uniunea Europeană vor să semneze un acord de securitate
Moldova și Uniunea Europeană intenționează să semneze un acord de securitate săptămâna viitoare, prin care să sporească semnificativ cooperarea în domeniile apărării, amenințărilor cibernetice și interferențelor străine, anunță publicația Financial Times.
Parlamentul georgian aprobă controversata lege ”a influenței străine”. Zeci de mii de oameni au manifestat împotriva proiectului de lege
Parlamentul georgian a aprobat o lege controversată care înăsprește controalele și mărește amenzile pentru organizațiile care obțin fonduri din străinătate.