SĂRBĂTORI
România din Europa: De la orfelinat, pe scena din Franța. Povestea unei românce care și-a urmărit trecutul
Povestea unei actrițe din Franța cu origini românești ar putea deveni oricând subiect de film. La începutul anilor '90, Mirabela a fost abandonată într-un orfelinat din județul Vaslui.
Europa din România: Nu s-au născut români, dar iubesc România. Povestea unei familii care a fugit din calea războiului din Bosnia și Herțegovina
Nu s-au născut români, dar iubesc România! Este povestea unei familii care în urmă cu trei decenii a fugit din calea războiului din Bosnia și Herțegovina. A reușit să învețe limba română, să se integreze și a rămas în țara care le-a oferit șansa unei noi vieți.
Europa din România: Francezul care trăiește și iubește românește. De aproape 20 de ani pune umărul la mediul de business din țara noastră
Îl cheamă France, dar s-a îndrăgostit de România. De aproape 20 de ani, Jerome pune umărul la mediul de business din țara noastră. Și-a extins afacerea în cinci țări, dar sediul central și fabrica sunt la Pitești.
La mulți ani, România! Semnificația istorică a Zilei Naționale a României
Ziua Națională a României se sărbătorește la data de 1 decembrie, începând cu anul 1990. La 1 decembrie 1918, Adunarea Naţională de la Alba Iulia a adoptat rezoluţia Unirii Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România.
FOTO | Cozi uriașe la ieșirea din țară. Mulți români au ales să-și petreacă minivacanța de 1 Decembrie în țările vecine
Miercuri începe minivacanța de Sf. Andrei și 1 Decembrie, de cinci zile, cea mai lungă din acest an și este aglomerație la ieșirea din țară de la Vama Cenad, din Timiș. Românii pleacă în țările vecine în acest mini-concediu.
Târgul „Poveste de Crăciun”: Un pationar, carusel și derdeluș, amenajate în curtea Operei Comice pentru Copii
Târgul „Poveste de Crăciun”, din curtea Operei Comice pentru Copii, așteaptă bucureștenii de toate vârstele cu multe atracții. Patinoar, carusel, trenuleț, derdelușul unic în București, Sania Zburătoare și, bineînteles, Moș Crăciun sunt doar câteva dintre ele.
Topul celor mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, în 2022
Cu căsuțe din lemn împodobite cu luminițe și cu mâncăruri tradiționale, târgurile de Crăciun sunt pline de veselie. Sunt originare din Germania, de la sfârșitul Evului Mediu, iar în prezent sunt un element de bază în multe orașe europene.
Cadouri de Crăciun pe buget redus. Prețurile ridicate schimbă obiceiurile de cumpărături pentru Sărbători
Anul acesta, luna cadourilor va fi sub semnul prețului. Potrivit unui studiu realizat de Oracle Retail, europenii sunt din ce în ce mai îngrijorați de costurile exagerate și de bugetele mai restrânse pentru perioada Sărbătorilor.
Brazii în ghiveci, tendința de Crăciun în 2022. Cât costă și care este secretul pentru a le prelungi viața cât mai mult
Cu o lună înainte de Crăciun, pe piață au apărut și primii brazi. Costă între 15 și 35 de lei, dacă îl cumpărați direct de pe plantațiile Romsilva, dar în piețe și magazine sunt ceva mai scumpi, pentru că se adaugă costurile cu transportul, depozitarea și, desigur, adaosul comerciantului.
FOTO/VIDEO: Imagini de la paradele militare de 1 Decembrie din București și Alba Iulia
Ziua Națională a României a fost sărbătorită cu o paradă militară, în Piața Arcului de Triumf din București și va fi marcată, în restul zilei, prin alte evenimente organizate de Ministerul Apărării Naționale.
Moscova restrânge festivităţile de sărbători, din cauza stării de spirit a populației
Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a decis vineri, în urma consultării populaţiei şi ţinând cont de starea de spirit a acesteia în contextul războiului din Ucraina, anularea marilor concerte în aer liber şi a focurilor de artificii în timpul sărbătorilor de Anul Nou.
Criza energetică schimbă târgurile de Crăciun. Ce măsuri au luat orașele europene pentru a reduce consumul
Criza energetică nu ne va fura spiritul Crăciunului, spun organizatorii mai multor târguri din Europa. Ei s-au solidarizat și iau măsuri pentru a micșora consumul, dar se străduiesc totuși să creeze o poveste pentru vizitatori.
Târgul de Crăciun din Sibiu se deschide pe 11 noiembrie
Târgul de Crăciun, considerat cel mai longeviv eveniment de profil din ţară, se va deschide în 11 noiembrie, în Piaţa Mare din centrul municipiului Sibiu, unde a început deja montarea becurilor economice, informează un comunicat de presă.
Focul lui Sumedru - o tradiție păstrată de peste 2.000 de ani. Ceremonialul marchează începutul noului an pastoral
O tradiție veche de peste 2.000 de ani este păstrată în mai multe zone din țară. Focul lui Sumedru sau Focul de Sânmedru are loc în fiecare an în noaptea de 25 spre 26 octombrie, înaintea sărbătorii Sfântului Dimitrie, apărătorul păstorilor.
Pelerinaj în Capitală, cu cozi de zeci de metri. Credincioșii se roagă pentru sănătate, pentru încetarea războiului și a crizei
Războiul din Ucraina a devenit una dintre principalele îngrijorări ale românilor. Cei care merg în pelerinaje spun că stau la cozi și bat kilometri întregi pentru că vor să se roage pentru sănătate dar și pentru pace în lume.