SĂRBĂTORI
Sfaturi pentru masa de Crăciun. Medic: „Nu dăm startul la supraalimentare de la primele ore ale dimineţii. Alimentele trebuie introduse treptat”
Medicul Tudor Ciuhodaru atrage atenţia că este foarte important să fim atenţi ce, cât şi cum mâncăm la masa de Crăciun, mai ales dacă am ţinut post, pentru că, în caz contrar, avertizează el, sunt şanse mari de a ne petrece sărbătorile de iarnă în serviciile de urgenţă ale spitalelor.
Fenomen neobișnuit în București. Ce spun meteorologii despre faptul că a nins doar în anumite zone
A nins în Capitală pentru prima dată în acest sezon, chiar în ziua în care a început iarna astronomică. S-a așternut un strat subțire de zăpadă, însă doar în anumite cartiere din nordul Bucureștiului, în timp ce în sudul orașului nu a căzut niciun fulg.
Moșul a ajuns la copii. Evitate în pandemie, serbările de Crăciun au devenit iarăși motiv de bucurie
Ocolite în anii de pandemie, serbările de Crăciun au devenit iarăși motiv de bucurie prin școli și grădinițe. Colindele și poeziile recitate cu emoție de fetițe și băieței, în ropotele de aplauze ale părinților au ajuns repede și la urechile Moșului.
Sărbătorile din Georgia, afectate de criză. Inflația a depășit nivelul de 10%, potrivit datelor oficiale
Creșterea rapidă a prețurilor se face tot mai simțită și în Georgia, iar oamenii sunt foarte atenți la sumele alocate pentru sărbătorile de iarnă. În acest an, sunt mai puțin cumpărători chiar și în bazaruri. Norocul comercianților este că în țară au venit mulți turiști din Rusia.
Zeci de persoane din Constanța au stat la coadă în frig pentru a primi pachete cu ajutoare alimentare din partea UE
Zeci de persoane din Constanța au stat la coadă în frig pentru a primi pachete cu ajutoare alimentare din partea Uniunii Europene. Centrele de distribuire s-au deschis la ora 8, dar mulți dintre ei au venit încă de la miezul nopții.
Moș Crăciun și-a reluat activitatea în Laponia. Industria turismului își revine după pandemie
Regiunea din nordul Finlandei, legendară pentru că este casa lui Moș Crăciun, se pregătește pentru un sezon plin, deoarece turiștii se întorc în număr mare. În capitala Laponiei, Rovaniemi, sunt așteptate peste 63.600 de sosiri.
Cele mai frumoase locuri din Europa în care poți să petreci cea mai scurtă zi din an
Solstițiul - care cade pe 21 decembrie în emisfera nordică - este ziua cu cea mai scurtă perioadă de lumină naturală și cea mai lungă noapte din an. Cunoscut și sub numele de solstițiul hibernal, acesta are loc atunci când Polul Nord atinge înclinarea maximă față de Soare.
Sărbători cu prețuri mari. Cei cu venituri mici sunt nevoiți să renunțe la multe dintre produsele tradiționale
Denumită și luna cadourilor, decembrie a venit, mai întâi, cu scumpiri. Între datele oficiale, care prezintă media prețurilor produselor, și prețurile de la raft este o diferență semnificativă. O creștere în unele cazuri și de 3-4 ori.
Bradul de plastic face mai mult rău mediului decât tăierea celui natural. Cât este recomandat să păstrăm brazii artificiali
O parte dintre cei care vor să aibă brad de Crăciun acasă aleg bradul artificial, pentru a nu tăia copacii și pentru a nu contribui la poluare. Experții de mediu spulberă mitul bradului de plastic, mai ecologic.
Portul Constanța, poartă pentru falsuri. Produse contrafăcute de peste 20 de milioane de euro, descoperite în ultimele luni
Luna cadourilor vine cu provocări pentru polițiștii și vameșii din Portul Constanța. Cea mai recentă captură de produse contrafăcute a fost de 7.000 de căști, ce imitau un brand cunsocut de pe piață.
Pedalezi și luminezi | Modul inedit prin care se aprinde un brad de Crăciun în Roma
În capitala Italiei a fost prezentat un brad de Crăciun ecologic, ale cărui lumini se aprind doar atunci când oamenii pedalează pe bicicletele din jurul său. Este al doilea pom ecologic din Roma, după un altul alimentat cu energie de la soare.
Casa Colindelor, o capsulă a timpului. Șapte încăperi încearcă să recreeze atmosfera Crăciunului comunist
Vă puteți imagina contrabanda cu discuri de colinde tradiționale? S-a petrecut în perioada comunistă. Pentru ca acele timpuri sa nu fie uitate, la sediul Corului Madrigal a fost înființată, temporar, Casa Colindelor.
Recomandări ANPC pentru cumpărăturile de Moș Nicolae și Crăciun. Cum alegem jucăriile și dulciurile pe care le facem cadou copiilor
Dulciurile și jucăriile trebuie achiziționate numai din magazine specializate, unde se eliberează factură, recomandă Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).
Comandor din Forțele Navale, de Ziua Națională a României: „Imnul și drapelul sunt simbolurile acestei națiuni. Ne reprezintă, dar le și apărăm”
Ziua Națională a României se sărbătorește la data de 1 decembrie, începând cu anul 1990. La 1 decembrie 1918, Adunarea Naţională de la Alba Iulia a adoptat rezoluţia Unirii Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România.
Mesajele politicienilor de 1 Decembrie. Maia Sandu, președintele R. Moldova: Mulţumim României că ne rămâne aproape
Ziua Națională a României se sărbătorește la data de 1 decembrie, începând cu anul 1990. La 1 decembrie 1918, Adunarea Naţională de la Alba Iulia a adoptat rezoluţia Unirii Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu România.
Antony Blinken, mesaj de 1 Decembrie: Le doresc românilor o Zi Naţională fericită. Relaţia noastră este puternică
Secretarul de stat american Antony Blinken urează „La mulţi ani!” României de Ziua Naţională şi subliniază că 2022 este un „an special”, aniversându-se 25 de ani de Parteneriat strategic între Statele Unite şi România.
România din Europa: Povestea unei românce care a lucrat timp de 7 ani ca educatoare în Suedia, după ce a învățat limba de la zero
Povestea unei românce care trăit 11 ani în afara țării, mai exact în Suedia. A învățat limba suedeză de la zero, a urmat cursurile unei facultăți din Stockholm, unde a fost, timp de 7 ani, educatoare la grădiniță