Cu o săptămână înainte de Crăciun, copiii au învățat cum să împacheteze cadourile într-un mod prietenos cu mediul. Tricouri, eșarfe sau prosoape de bucătărie, toate pot fi folosite pentru a împacheta cadourile mai deosebit. Cei mici au învățat și cum să nu risipească mâncare, în special de sărbători.
Milioane de cadouri de Crăciun se cumpără în fiecare an, iar hârtiile în care sunt împachetate ajung de cele mai multe ori la gunoi. Teodora Iacob spune că este important să îi învățăm pe copii ce impact au gesturile lor de zi cu zi asupra mediului.
Teodora Iacob, președinte Nature Talks: Trebuie să ne gândim la variante care pot fi refolosite apoi. De exemplu, am folosit tricou, am folosit eșarfă, am folosit crenguțe de brad, sfoară. Putem folosi și o mânușă de bucătărie în care să punem cadoul. Cred că e foarte important să facem un lucru cu mâinile noastre. Persoana care va primi acel cadou va aprecia foarte mult gestul nostru.
Copiii au fost foarte încântați de activitate
„Mi s-a părut foarte interesant să învăț sa fac cadouri cum îmi place mie, adică să fac cadouri cu mânuța mea.”
„Daca tăiem toți copacii, animalele n-o să mai aibă unde să stea și noi n-o să mai avem aer.”
„Am învățat că este foarte important să avem grijă de ecosistem și de natură, pentru că fără natură nu am mai avea viață, nu ar mai exista aer. Și este mult mai simplu, decât să irosești banii și natura, să creezi propriile aranjamente.”
Cei mici au învățat și despre risipa alimentară
O lecție importantă, mai ales în contextul în care în România se risipesc anual 2,5 milioane de tone de alimente. Adică fiecare român aruncă la gunoi aproximativ 75 de kilograme în fiecare an.
Teodora Iacob, Nature Talks: Este o perioadă în care cumpăram în exces, pentru că nu știm să facem o planificare a meselor, uităm de multe ori lista acasă și atunci când ajungem în magazin, luăm de toate. Așa că ei ne-au promis că vor pune în practică ce au învățat aici, alături de părinții lor.