ÎNVĂȚĂMÂNT
Ministrul Educației: Dacă greva va continua, se va prelungi anul școlar. Niciun elev nu va rămâne cu situația neîncheiată
Ministrul Educației, Ligia Deca, a dat asigurări că niciun elev nu va rămâne cu situaţia şcolară neîncheiată şi niciun elev care se află în clasa a VIII-a sau a XII-a nu va rămâne fără posibilitatea de a susţine examenul, fie Evaluarea Naţională, fie examenul de Bacalaurea
Canapeaua Euronews. Elevii cu risc de abandon au parte de meditații gratuite
Zi de zi, oameni care nu s-au întâlnit niciodată duc împreună o luptă comună. Fiecare voce contează, dar când vocile sunt puse una lângă cealaltă sunt mai puternice și împreună pot face diferența. Euronews România le dă această șansă.
Sindicate din învățământ: Din februarie 2022 îi cerem lui Klaus Iohannis să "detensioneze situația din învățământ"
Klaus Iohannis și membrii coaliției de guvernare ar fi fost înștiințați încă din februarie 2022 de situația tensionată din învățământ, susține Marius Nistor, Președintele Federației Sindicatelor din Educație "Spiru Haret".
Sindicatele din Educaţie vor să declanşeze greva generală. Organizațiile vor protesta zilele viitoare, în fața Guvernului
Sindicatele din Educaţie vor să declanşeze o grevă generală, având în vedere că solicitările lor au rămas fără rezolvare și strâng semnături pentru demararea procedurii.
„Niciodată nu e prea târziu să înveți”: Povestea bunicii de 92 de ani, care merge în fiecare săptămână la școală
Niciodată nu e prea târziu să înveți. Este motto-ul după care se ghidează o bunică de 92 de ani din Spania, așa că merge în fiecare săptămână la școală, unde a devenit un exemplu pentru colegii ei mai tineri.
Rectorul UBB: Când faci schimbări în Educație, ele trebuie validate științific. Noi mergem pe intuiție
Noul an școlar a venit cu numeroase schimbări, lung dezbătute. Profesorul Daniel David, rectorul Universității Babeș Bolyai din Cluj Napoca a vorbit la Euronews România despre provocările și modificările noului an școlar.
Anul școlar 2022-2023 începe cu modificări majore pentru elevi și profesori. Care sunt cele mai mari schimbări
Se strigă iar catalogul în învățământul românesc, însă de data aceata nu mai este vorba de prăfuitul registru care amintește de blamatele dosare cu șină, ci de unul „modern”, din care rubricile pentru semestrul I și II dispar.
Cîmpeanu: În maximum trei ani, în România nu va mai exista nicio școală cu grup sanitar neconform
Sorin Cîmpeanu, a declarat, joi, că s-au făcut progrese în privinţa autorizării la securitate de incendiu a unităţilor şcolare, însă nu sunt importante, deoarece normele nu s-au schimbat radical, adăugând că în doi ani, maximum trei ani, în România nu va mai exista şcoală cu grup sanitar neconform.
Cîmpeanu: Plagiatorii de doctorat dovediți vor trebui să restituie toți banii primiți pe parcursul desfășurării programului
Plagiatorii de doctorat dovediți vor trebui să restituie toți banii primiți pe parcursul desfășurării programului de doctorat, a anunțat pe Facebook ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
SPECIAL | Facultățile din România care asigură accesul la salarii de top: de la mii de lei, la mii de euro
Pe fondul crizelor multiple din ultimii ani, care au debutat cu pandemia de coronavirus și continuă mai ales în plan economic, absolvenții de liceu se îndreaptă, tot mai mult, spre studii care să le asigure locuri de muncă sigure, care vin la pachet cu salarii ofertante.
Profesorii, despre schimbările anunțate în sistemul de educație: „Dacă normele de implementare nu sunt bune, legea va eșua”
Invitați în studiul Euronews România, Cornelia Popa-Stavri, secretar general al Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) și Mircea Dumitru, profesor universitar și fost ministru al Educației, au discutat despre schimbările anunțate în sistemul de educație.
DEZBATERE | Ce spun specialiștii despre noile legi ale educației, anunțate de ministrul Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că au fost transpuse în texte de lege principiile Proiectului „România Educată", iar miercuri vor fi lansate în dezbatere publică cele două proiecte
Bacalaureat 2022. Liceele care de trei ani consecutiv au rată de promovare zero la examene
Primele rezultate de la Bacalaureat au scos la iveală modul în care sistemul îi lasă în urmă pe mii de elevi. În total, 42 de licee au rata de promovare zero la examenul maturității, înainte de rezolvarea contestațiilor. Opt licee se regăsesc pe lista eșecului sistemului de trei ani consecutiv.
Evaluarea Națională: punctaje acordate greșit la unele întrebări-grilă. Ministerul anunță măsuri
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi că vor fi luate „măsurile care se cuvin" în cazul profesorilor care, „în mod repetat", nu au acordat un punctaj corect la întrebările de tip grilă de la Evaluarea Naţională.
Bac 2022 | Impresiile elevilor după a doua probă a examenului: „Subiectele au fost pentru toată lumea, adică se poate lua dacă se învață puțin”
Emoțiile au trecut pentru cei aproape 120.000 de elevi care au susținut încă o probă scrisă la Bacalaureat, cea la matematică sau istorie, în funcție de profilul liceului.
Daniel Funeriu: Lipsa bacalaureatului nu reprezintă o tragedie
Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu a declarat într-o intervenție pentru Euronews că salvarea vine din învățământul profesional dual. Acesta a afirmat că principala problemă a României nu este șomajul, ci lipsa forței de muncă.
Bacalaureat 2022: Astăzi încep probele de evaluare a competențelor. Câți absolvenți de liceu s-au înscris
Peste 126.000 de absolvenţi de liceu s-au înscris pentru susţinerea examenului naţional de Bacalaureat în sesiunea iunie - iulie, care începe luni cu probele de evaluare a competenţelor.
„Traista cu sănătate”. Cum învață copiii din Iași ce înseamnă o alimentație sănătoasă
Copiii din Iași au un proiect dedicat strict alimentației lor. Veronica Mocanu, profesor universitar, a creat o disciplină opțională prin care elevii, cu vârste cuprinse între cinci și zece ani, învață cum să aibă un stil de viață sănătos.
Expert în educație, despre modificările anunțate de Sorin Cîmpeanu pentru viitorul an școlar „Este o transformare profundă de sistem”
Următorul an școlar va aduce noutăți majore pentru elevi și profesori, deopotrivă. Se va renunța la teze și medii semestriale, iar la finalul anului va exista o singură medie generală. Profesorii vor avea autonomie totală, iar elevii vor fi evaluați mai des.