Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi că vor fi luate „măsurile care se cuvin" în cazul profesorilor care, „în mod repetat", nu au acordat un punctaj corect la întrebările de tip grilă de la Evaluarea Naţională, transmite Agerpres.
„Avem un chestionar de satisfacţie, să spunem, pe care l-am adresat cadrelor didactice, pentru a şti ce trebuie să îmbunătăţim în organizarea acestui proces de evaluare digitală. Trebuie să spun că avem şi situaţia, nu o să o facem publică, dar avem şi situaţia şi vă asigur că vom lua măsurile care se cuvin pentru acei colegi care nu au acordat un punctaj corect la întrebările de tip grilă, în mod repetat, pentru că am identificat cazuri de colegi care, în mod repetat, au apreciat greşit partea de grilă, unde nu există niciun fel de scuză, iar acest lucru se vede. Se vede!", a spus Cîmpeanu într-o conferinţă de presă pe tema rezultatelor înregistrate la Evaluarea Naţională.
Ministrul Educaţiei a caracterizat drept „lucruri triste" diferenţele de punctaj înregistrate între evaluatori la subiectele de tip grilă.
„Este inadmisibil ca la partea de grilă să existe diferenţă între cei doi evaluatori şi totuşi acest sistem ne-a arătat diferenţe între cei doi evaluatori, inclusiv la partea de grilă. Au putut să fie corectate", a arătat Sorin Cîmpeanu.
Ministerul Educaţiei a afişat, joi, rezultatele la Evaluarea Naţională.
Evaluarea Națională: punctaje acordate greșit la unele întrebări-grilă. Ministerul anunță măsuri
Te-ar putea interesa și
Taguri
ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE
Admitere anticipată la Politehnica București. Facultatea la care este cea mai mare concurență
Elevii care vor să urmeze o carieră din IT și-au descoperit pasiunea pentru calculatoare devreme. Au avut noroc de profesori buni și de persoane care să-i îndrume la timp spre o facultate care li se potrivește.
Rezultate Simulare Evaluare Națională 2025: 64% dintre elevi au luat peste 5 la Limba română
Ministerul Educației a publicat sinteza rezultatelor la simularea Evaluării Naționale 2025. La Limba și literatura română, 64% dintre elevi au luat note mai mari sau egale cu 5. La Matematică, procentul elevilor care au luat notă de trecere este mai mare: aproape 72%.
Cursuri gratuite de horticultură la Iași. Doritorii învață cum se taie corect vița de vie
La Universitatea Științele Vieții din Iași se fac cursuri în această perioadă pentru cei care vor să învețe cum să taie corect vița de vie și pomii fructiferi. Și pot veni să învețe și cei care nu lucrează în domeniu.