Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi că vor fi luate „măsurile care se cuvin" în cazul profesorilor care, „în mod repetat", nu au acordat un punctaj corect la întrebările de tip grilă de la Evaluarea Naţională, transmite Agerpres.
„Avem un chestionar de satisfacţie, să spunem, pe care l-am adresat cadrelor didactice, pentru a şti ce trebuie să îmbunătăţim în organizarea acestui proces de evaluare digitală. Trebuie să spun că avem şi situaţia, nu o să o facem publică, dar avem şi situaţia şi vă asigur că vom lua măsurile care se cuvin pentru acei colegi care nu au acordat un punctaj corect la întrebările de tip grilă, în mod repetat, pentru că am identificat cazuri de colegi care, în mod repetat, au apreciat greşit partea de grilă, unde nu există niciun fel de scuză, iar acest lucru se vede. Se vede!", a spus Cîmpeanu într-o conferinţă de presă pe tema rezultatelor înregistrate la Evaluarea Naţională.
Ministrul Educaţiei a caracterizat drept „lucruri triste" diferenţele de punctaj înregistrate între evaluatori la subiectele de tip grilă.
„Este inadmisibil ca la partea de grilă să existe diferenţă între cei doi evaluatori şi totuşi acest sistem ne-a arătat diferenţe între cei doi evaluatori, inclusiv la partea de grilă. Au putut să fie corectate", a arătat Sorin Cîmpeanu.
Ministerul Educaţiei a afişat, joi, rezultatele la Evaluarea Naţională.
ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE
Cum și când se poate modifica programul școlilor de alegeri. Aproape 19.000 de secții de votare în țară
Școlile nu se vor închide în zilele de vineri și luni, înainte și după alegerile prezidențiale și parlamentare. Cu toate acestea, în situații excepționale, programul școlilor se poate modifica a doua zi după vot.
Elevii români nu pot folosi matematica în viața reală. Profesor: „Evaluarea națională evaluează formule”
Elevii români nu reușesc să folosească matematica învățată la școală în viața reală. Doar unul din cinci tineri de 15 ani poate să transpună noțiuni de matematică în situații de viață, arată ultimul raport rezultat din testele PISA 2022.
Doctoranzii români, plătiți aproape patru euro pe oră. Universitatea București spune că trebuie să restrângă cheltuielile
Aproape patru euro pe oră, cu atât sunt plătiți doctoranzii de la Universitatea București care sunt și profesori pentru studenți. 43 de euro primesc cei care predau la o Universitate din Dublin.
Metodele alternative de învățare, tot mai căutate. Ce este programul ”step by step” și cum pune accentul pe sănătatea emoțională a copilului
Educația alternativă în România, după metode precum „Step by step”, „Waldorf” sau „Montessori” este aprobată de Ministerul educației, dar pusă în practică de puține unități de învățământ.
Alimentele pentru elevi nu au ajuns în toate școlile. Școlarii ar fi trebuit să primească iaurt, cornuri, fructe și legume. Unii au primit doar mere
Programul mâncare caldă pentru elevi bate pasul pe loc în multe județe din România. Menit să pună pe băncile elevilor lapte, cornuri, fructe și legume, programul reușește, în unele locuri, să ofere... doar mere.
Oferta partidelor pentru elevi și profesori, în prag de alegeri. Propuneri din campanie: masă caldă în toate școlile sau uniformă obligatorie
Partidele politice și-au prezentat viziunea pentru sistemul de educație, în vederea alegerilor din 1 decembrie. Unele propuneri par a fi trase la xerox, în timp ce alte formațiuni și-ar dori să readucă în școli metode din „Epoca de Aur”.
Limba română va fi predată oficial la Cambridge. Catedra de română se va deschide în cadrul departamentului de limbi romanice
Limba Română urmează să fie studiată oficial, în premieră, la Universitatea Cambridge din Marea Britanie. Institutul Limbii Române a lansat săptămâna aceasta concursul pentru ocuparea postului de lector la Cambridge.