Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi că vor fi luate „măsurile care se cuvin" în cazul profesorilor care, „în mod repetat", nu au acordat un punctaj corect la întrebările de tip grilă de la Evaluarea Naţională, transmite Agerpres.
„Avem un chestionar de satisfacţie, să spunem, pe care l-am adresat cadrelor didactice, pentru a şti ce trebuie să îmbunătăţim în organizarea acestui proces de evaluare digitală. Trebuie să spun că avem şi situaţia, nu o să o facem publică, dar avem şi situaţia şi vă asigur că vom lua măsurile care se cuvin pentru acei colegi care nu au acordat un punctaj corect la întrebările de tip grilă, în mod repetat, pentru că am identificat cazuri de colegi care, în mod repetat, au apreciat greşit partea de grilă, unde nu există niciun fel de scuză, iar acest lucru se vede. Se vede!", a spus Cîmpeanu într-o conferinţă de presă pe tema rezultatelor înregistrate la Evaluarea Naţională.
Ministrul Educaţiei a caracterizat drept „lucruri triste" diferenţele de punctaj înregistrate între evaluatori la subiectele de tip grilă.
„Este inadmisibil ca la partea de grilă să existe diferenţă între cei doi evaluatori şi totuşi acest sistem ne-a arătat diferenţe între cei doi evaluatori, inclusiv la partea de grilă. Au putut să fie corectate", a arătat Sorin Cîmpeanu.
Ministerul Educaţiei a afişat, joi, rezultatele la Evaluarea Naţională.
ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE
SPECIAL. Ce învață elevii români la școală despre regimurile totalitare comparativ cu alte țări
Răsturnarea situației politice în urma alegerilor prezidențiale ne face să ne întrebăm ce învață tinerii la școală despre democrație și ideologiile totalitare ale secolului XX? De altfel, cuvântul „legionar” a fost cel mai căutat pe DEX online a doua zi după primul tur al alegerilor prezidențiale.
INTERVIU Destinele prințeselor roșii, fiicele dictatorilor comuniști. Cine a murit săracă într-un azil
În anii de după al Doilea Război Mondial, România a trecut prin cea mai drastică schimbare socială din istoria sa odată cu instaurarea comunismului la putere. Tot atunci a fost schimbat peste noapte statutul femeii în societate și în politică.
Salvați Copiii: 0,8% din populația României, analfabetă. România va participa la un studiu OCDE de măsurare a alfabetizării și competențelor
Din 2025, România va participa pentru prima dată la studiul de măsurare a alfabetizării populației, realizat de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. Astfel, timp de patru ani, experții vor analiza gradul de alfabetizare, dar și competențele adulților din țara noastră.
Olimpicii de aur ai României, premiați de Ministerul Educației: fondul de premiere a depășit 4,7 milioane de lei
Au mintea ageră, studiază foarte mult și și-au transformat pasiunea într-o obsesie. Ei sunt elevii olimpici care au reușit să aducă României peste 200 de medalii și premii în competiții internaționale.
Istoria Comunismului, nouă materie obligatorie. Directorul IICCMER: „Răul totalitar s-a estompat în mintea multora”
Ministerul Educației și Universitatea din București au lansat luni programa școlară pentru această materie despre regimul totalitar opresiv care a izolat România de restul lumii timp de aproape 50 de ani.
Vacanța de iarnă 2024/2025 - când începe și cât durează. Calendarul complet al vacanțelor din acest an școlar
Perioada sărbătorilor echivalează și cu vacanța de iarnă a elevilor 2024/2025. Astfel. elevii vor avea la finalul anului o vacanță de aproape două săptămâni și jumătate, care va încheia și al doilea modul al anului școlar 2024/2025.
Bani europeni pentru educația digitală. 5.000 de școli din România au fost dotate cu mobilier și echipamente IT noi
Realitatea virtuală începe să câștige teren în liceele tehnologice. Cu bani europeni, modul de predare tradițional este înlocuit cu table interactive și ochelari speciali care-i învață meserie pe elevi, fără manuale sau notițe.