Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi că vor fi luate „măsurile care se cuvin" în cazul profesorilor care, „în mod repetat", nu au acordat un punctaj corect la întrebările de tip grilă de la Evaluarea Naţională, transmite Agerpres.
„Avem un chestionar de satisfacţie, să spunem, pe care l-am adresat cadrelor didactice, pentru a şti ce trebuie să îmbunătăţim în organizarea acestui proces de evaluare digitală. Trebuie să spun că avem şi situaţia, nu o să o facem publică, dar avem şi situaţia şi vă asigur că vom lua măsurile care se cuvin pentru acei colegi care nu au acordat un punctaj corect la întrebările de tip grilă, în mod repetat, pentru că am identificat cazuri de colegi care, în mod repetat, au apreciat greşit partea de grilă, unde nu există niciun fel de scuză, iar acest lucru se vede. Se vede!", a spus Cîmpeanu într-o conferinţă de presă pe tema rezultatelor înregistrate la Evaluarea Naţională.
Ministrul Educaţiei a caracterizat drept „lucruri triste" diferenţele de punctaj înregistrate între evaluatori la subiectele de tip grilă.
„Este inadmisibil ca la partea de grilă să existe diferenţă între cei doi evaluatori şi totuşi acest sistem ne-a arătat diferenţe între cei doi evaluatori, inclusiv la partea de grilă. Au putut să fie corectate", a arătat Sorin Cîmpeanu.
Ministerul Educaţiei a afişat, joi, rezultatele la Evaluarea Naţională.
ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE
Gramatica ar putea fi reintrodusă la liceu. Ministerul Educației, dezbatere publică pentru noua programă pentru liceu
Gramatica va fi reintrodusă la liceu din 2026, potrivit noilor planuri-cadru propuse de Ministerul educației. De asemenea, elevii vor putea alege între materii ca Autocunoaștere, stil de viață sănătos sau elemente de antreprenoriat.
Ce vrea să facă ministrul Educației cu banii primiți în plus anul acesta: În preuniversitar avem proiecte legate de trei campusuri rurale
Ministerul Educației primește, așadar, cu 10% mai mulți bani față de 2024. Daniel David a explicat în direct la Euronews România care sunt proiectele pe care vrea să se concentreze.
Universitatea Româno-Americană: Concurs pentru elevii de clasa a XII-a. Locul 1: o bursă integrală de studii în valoare de 27.000 euro
Universitatea Româno-Americană derulează un un concurs de burse pentru liceeni din ani terminali, la programul de licență cu dublă diplomă, Business Studies, realizat în parteneriat cu CITY College, University of York Europe Campus.
Încep probele orale la Bacalaureat. Elevii trebuie să meargă la ore și în ziua de examen. Andreia Bodea: Mă aștept să vină foarte puțini spre deloc
Luni încep probele orale la bacalaureat. Elevii trebuie să dea examenele înainte sau după ore. Este pentru a doua oară când se organizează probele orale iarna, dar este pentru prima dată când au loc și cursuri în aceleași zile.
Dezvoltare personală prin actorie. Elevii de liceu învață cum să aibă mai multă încredere în ei înșiși
Tracul de a vorbi în public, la examene sau în societate poate fi combătut cu ore de dezvoltare personală prin actorie. Este ideea unui consilier școlar din București, care îi pregătește pe copii să facă față situațiilor de viață reale, ce necesită încredere de sine și abilități de comunicare.