Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Weekend cu ploi și vânt. Temperaturile în București au scăzut cu 10 grade, cod galben de precipitații în restul țării

Scad temperaturile în mai multe regiuni din țară în acest weekend. De asemenea, este cod galben de ploi în sud și în sud-est. Iar în estul țării este în vigoare un cod galben de vânt, cu viteze la rafală de 50 de kilometri pe oră.

Diana George, meteorolog ANM, a precizat că sudul și sud-estul țării vor fi afectate de averse, descărcări electrice și cantități însemnate de apă, în unele zone putându-se acumula peste 25 de litri pe metru pătrat.

Diana George, meteorolog ANM: „Pentru partea de sud și sud-est a țării vom avea averse și pe arii restrânse descărcări electrice, iar într-adevăr și cantități de apă ce vor fi de 10-15l/m² și izolat de peste 25l/m² totodată, pentru regiunile estice și pe alocuri în cele sud-vestice, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 40-50km/h. Avem în vigoare un cod galben ce și-a început valabilitatea în această dimineață și este valabil pe tot parcursul zilei acestea până în orele serii, privind intensificările de vânt din Moldova, estul și nord-estul Munteniei și din Dobrogea, unde așteptăm vitezele rafală în general de 50-55km/h.”

În Capitală, după ce ieri s-au înregistrat maxime de până la 28-29°C, astăzi temperaturile vor scădea semnificativ, ajungând la valori maxime de 18-19°C. Pe lângă scăderea temperaturilor, Bucureștiul va avea parte și de ploi. 

Diana George, meteorolog ANM: „Pentru zona Capitalei, inclusiv dacă ieri, pe parcursul zilei de ieri Bucureștiul a înregistrat o temperatură maximă de 28-29° astăzi o temperatură în zona Capitalei o temperatură maximă de 18-19° în București. Vor fi condiții de ploaie pe parcursul acestei acestei zile, iar încă de mâine încep să crească ușor valorile de temperatură, astfel încât mâine o temperatură de 20-21°.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE