Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Visezi la o casă în Toscana? Cum poți primi 30.000 de euro pentru a te muta într-o regiune de vis din Italia

Cumpărarea unei case în Toscana rurală, una dintre cele mai pitorești regiuni din Italia, se află pe lista de dorințe a multor oameni. Mulți sunt descurajați pentru că proprietățile imobiliare din regiune sunt cunoscute ca fiind scumpe.

Însă o ofertă a autorităților din regiune poate face realizabil acest vis pentru oricine.

Autoritățile regionale din Toscana au anunțat că vor plăti oamenilor până la 30.000 de euro pentru a se muta în orașe de munte cu populație în scădere, scrie euronews.com.

Iată ce presupune schema și cine poate aplica.

Case abandonate în comunitățile mici din Toscana

În toată Italia, orașele și satele se confruntă cu o criză demografică. Pe măsură ce locuitorii se mută în orașe pentru oportunități mai bune de angajare, comunitățile mici rămân cu suprafețe întregi de case abandonate și economii stagnante.

Recent, consiliile locale au venit cu diverse soluții inventive pentru creșterea numărului de locuitori, inclusiv vânzarea de proprietăți pentru doar 1 euro.

În Toscana, autoritățile au optat să plătească oamenii pentru a se stabili în comunitățile aflate în dificultate.

"Rezidență în munți 2024", programul lansat de autoritățile din Toscana

În cadrul noului program, denumit "Rezidență în munți 2024", solicitanții vor primi între 10 000 și 30 000 de euro pentru a-și cumpăra o casă.

Condiția principală este ca aceasta să fie într-un oraș de munte cu mai puțin de 5.000 de locuitori. 119 sunt în Toscana.

În plus, contribuția financiară nu poate depăși 50% din costul de achiziție și renovare a proprietății.

Munții Toscanei sunt "teritorii de o frumusețe unică, cu sate de redescoperit care, cu toate acestea, suferă de depopulare", a declarat Stefania Saccardi, vicepreședinte regional al regiunii Toscana.

"Decizia de a locui într-una dintre aceste comune este, prin urmare, o provocare și o oportunitate, în special pentru tineri, și șansa unei noi alegeri de viață."

Cine este eligibil pentru subvenție

Există totuși condiții stricte cu privire la cine este eligibil pentru a aplica pentru subvenție.

Solicitanții trebuie să fie cetățeni italieni sau cetățeni ai unui alt stat membru al Uniunii Europene, sau cetățeni din afara UE care dețin un permis de ședere cu o durată de cel puțin 10 ani.

De asemenea, aceștia trebuie să fie înregistrați ca rezidenți într-un oraș italian, dar să nu locuiască într-o comunitate montană (conform clasificării Institutului Național Italian de Statistică).

Cererile pot fi depuse prin intermediul formularului online de pe site-ul regiunii Toscana și trebuie trimise până la 27 iulie, ora 13.00 (ora Europei Centrale).

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE