Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

VIDEO: Un adolescent care plutea pe o bucată de gard, salvat de autorități după uraganul Milton. Șerif: Oamenii credeau că salută și îl salutau și ei

Autoritățile din Florida au răspuns nevoilor celor aflați în dificultate după ce uraganul Milton a traversat miercuri statul, potrivit CNN.

Potrivit biroului șerifului din comitatul Hillsborough, unul dintre apelurile de salvare a implicat un adolescent care s-a trezit pe resturi plutitoare pe fondul creșterii apelor.

Polițiștii au declarat că adolescentul de 14 ani a trebuit să fie salvat după ce apele aduse de uraganul Milton l-au prins pe un gard plutitor în mijlocul orașului Tampa.

O înregistrare video publicată de biroul șerifului arată cum șeriful Chad Chronister și un adjunct îl găsesc pe băiat plutind în apropierea unei băcănii de cartier.

Chronister a declarat pentru WFLA că adolescentul fusese evacuat și stătea la casa unui prieten. Cu toate acestea, când a încercat să se întoarcă pe jos acasă după furtună, nu a putut înota suficient de bine pentru a trece prin apele adânci.

Șeriful a adăugat că mulți au crezut că băiatul doar voia să facă cu mâna și să salute și salutau și ei la rândul său, însă acesta voia doar să fie salvat.

Uraganul Milton a ucis patru persoane

Uraganul Milton a traversat joi statul american Florida, provocând tornade care au ucis patru persoane, distrugând mai multe case şi întrerupând alimentarea cu energie electrică pentru milioane de oameni, înainte de a se îndepărta de uscat şi de a ajunge în Oceanul Atlantic, informează Reuters şi AFP.

Cu toate acestea, zona Tampa Bay pare să fi scăpat fără inundaţiile catastrofale de care se temeau autorităţile americane.

Cel puţin patru decese au fost raportate în comitatul St. Lucie de pe coasta atlantică a Floridei, când două tornade au spulberat o comunitate alcătuită majoritar din pensionari, a raportat presa locală, citând oficiali ai comitatului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE