Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Americanii fug din calea uraganului Milton. Autoritățile sunt în stare de alertă maximă, iar oamenii și-au evacuat casele

Americanii se pregătesc de uraganul Milton care ar urma să lovească regiunea Tampa din statul Florida. Oamenii din zonele cele mai vulnerabile și-au luat animalele de companie, câteva lucruri și au evacuat casele. Președintele Biden a avertizat milioane de locuitori că este o chestiune de viață și de moarte. În toată panica, s-au format cozi la bancomate și la stațiile de benzină. Este al treilea uragan care lovește zona într-un singur sezon. 

Oamenii din zona golfului Tampa, din Florida, au fost avertizați să evacueze dacă vor să scape cu viață. Mulți și-au luat cățeii și câteva lucruri necesare și au plecat. Oamenii spun că au mai trecut prin astfel de furtuni devastatoare și nu vor să riște nimic. O româncă stabilită în Statele Unite a povestit pentru Euronews că toată lumea este în stare de alertă. 

Simona Botezan, româncă stabilită în Statele Unite: „Aș vrea să plec dar nu pot pentru că nu este benzină. Deci în momentul în care vine un uragan de categorie mare, asta se întâmplă. Dispare apa din magazine, încep să apară cozile lungi la benzină. Am încercat să scot niște bani cash, noi știm că cel mai mare pericol este să rămânem fără curent electric pentru o perioadă lungă de timp. În funcție de cât de mulți consumatori vor fi în această situație, va dura mult mai mult să ne dea drumul la curent și atunci nu va funcționa nimic.” 

„Foarte greu. Am trecut recent prin Helene în Saint Petersburg. Locuim în Shore Acres, care este un cartier predispus inundațiilor. Așa că am trecut prin asta acum o săptămână și suntem foarte speriați de ce se va întâmpla cu casa noastră. Și mama mea este dependentă de oxigen. Așa că ne era teamă că vom rămâne fără curent electric prea multe zile. Și de aceea am venit până aici”, a precizat o localnică. 

„Sunt acolo de nouă ani și am trecut prin asta doar de două sau trei ori. Sunt prea bătrân să mai stau acolo. Așa că am renunțat. Suntem norocoși că am găsit un hotel”, a precizat un localnic. 

Vântul va depăși viteza de 260 de kilometri pe oră

Centrul Național pentru Uragane a transmis că este vorba despre o furtună de categoria cinci, ceea ce înseamnă un nivel maxim de alertă. O astfel de furtună presupune că vântul depășește viteza de 260 de kilometri pe oră.

„Data trecută când am fost loviți ( de urgan- n.red ) am avut arborele de avocado și arborele de mango au fost smulse și am pierdut docul din cauza uraganului Ian și am pierdut digul, pe toată lungimea de 24,38 de metri. Dar nu a intrat niciodată în casă. Dar e înfricoșător. Este foarte înfricoșător. Nu este înfricoșător în acest moment, dar ne temem când ne gândim la ce am putea găsi când ne întoarce acasă”, a precizat o localnică. 

În regiunea Tampa unde trăiesc în jur de 3,3 milioane de oameni, autoritățile au declarat stare de urgență. Din cauza Uraganului Milton majoritatea atracțiilor turistice din Florida au fost închise, inclusiv cele patru parcuri Disney.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE