Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucrainenii anunță că au distrus al treilea pod în regiunea rusă Kursk. Moscova confirmă

Armata ucraineană își continuă incursiunea începută pe 6 august în regiunea rusă Kursk, acolo unde controlează peste 1.000 de kilometri pătrați, după cum au confirmat Institutul pentru Studiul Războiului, dar și autoritățile ruse.

Între timp, la aproape două săptămâni de la începerea operației, militarii ucraineni au distrus al treilea pod, care traversa râul Seim și care avea și el rol strategic în aprovizionarea trupelor ruse aflate în Ucraina, conform Reuters.

Unii bloggeri ruși de război cred însă că distrugerea podului nu va avea un impact semnificativ, pentru că forțele ruse se aprovizionează folosind pontoane plutitoare. În schimb, unii analiști spun că distrugerea celui de-al treilea pod complică logistica trupelor ruse.

Ucrainenii au distrus al treilea pod în Kursk

Autoritățile ruse au confirmat noua lovitură a Armatei Kievului.

"Pe 18 august, ca urmare a bombardamentelor cu rachete și artilerie împotriva clădirilor rezidențiale și a infrastructurii civile din localitatea Karizh, al treilea pod peste râul Seim a fost avariat", a precizat un reprezentant al Comitetului rus de Investigație, pe canalul de Telegram al propagandistului TV Vladimir Soloviov.

Ucrainenii ar fi lovit podul cu rachete occidentale, cel mai probabil HIMARS.

Primul pod lovit în Kursk a fost în districtul Glushkovo, iar al doilea a fost în apropierea satului Zvannoe, duminică. într-un loc în care podul era folosit pentru evacuarea civililor. Luni, 19 august, a fost lovit al treilea pod, în zona satului Karyzh, iar experții vorbesc deja despre planuri care vizează al patrulea pod, care ar urma să fie unul peste râul Psiol.

Karyzh se află la aproximativ 8 kilometri est de granița dintre Rusia și Ucraina și la 60 de kilometri vest de Sudzha, un oraș din regiunea Kursk aflat și el sub controlul ucrainenilor.

Putin a trimis în Kursk trupe de pe frontul din Ucraina, pentru că era obligat să o facă, însă numărul militarilor ar fi în jur de 5.000, ceea ce este insuficient, după cum spun experții militari, care precizează că ar fi necesari în jur de 20.000 de soldați.

Această operație militară este privită drept o mare umilință la care sunt supuși rușii, mai ales că Armata Moscovei încă nu a reușit să-i alunge pe ucraineni din acel teritoriu și să preia conducerea. Ba mai mult, trupele ucrainene continuă să preia și alte localiăți.

Incursiunea transfrontalieră este una fără precedent, în urma căreia forțele ucrainene au reușit să avanseze rapid și au capturat aproximativ 1.150 de kilometri pătrați și peste 80 de așezări, potrivit publicației Kiiv Independent.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE