Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Turiștii străini, ținta hoților din Centrul Vechi. Hoții le ofereau alcool victimelor, apoi le furau sume mari de bani de pe carduri

Au fost percheziții în două cluburi din Capitală. Polițiștii spun că au descoperit o rețea care fura sume mari de bani de la turiștii străini din Centrul Vechi. Victimele erau ademenite în cluburi, unde li se ofereau cantități mari de alcool. În final, hoții le luau cardurile și făceau tranzacții uriașe. Una dintre victime a ajuns chiar sechestrată vreme de o săptămână într-unul dintre cluburi. Culmea, sumele obținute erau trecute prin circuitul banilor curați. Așadar, erau fiscalizate și impozitate. Opt suspecți au ajuns până acum la audieri. 

Mascații au descins simultan în 17 sedii de firme și locuințe. În timpul perchezițiilor, au găsit sume mari de bani. 

Camerele de supraveghere din Centrul Vechi au surprins o parte din modul de operare al suspecților. În imagini se vede cum o tânără îl conduce pe un turist străin într-un club. Femeia se apropie de bărbat și îl ține de braț. La scurt timp după, de pe cardul victimei urmau să dispară nu mai puțin de 32.000 de euro. O parte din acești bani, aproximativ 14.000 de euro, ar fi fost furați chiar de taximetristul care l-a dus pe turist la hotel. 

Crina Eșanu, purtător de cuvânt DGPMB: ”Suspecții identificau pe stradă mai mulți bărbați, de regulă de cetățenie străină, pe care îi conduceau în două cluburi de noapte în vederea consumului de alcool împreună cu diferite persoane. Ulterior, profitând de vulnerabilitatea acestor persoane vătămate, cauzate de efectul consumului de alcool, le manipulau telefoanele mobile și cardurile bancare, efectuând tranzacții financiare.” 

Într-un alt caz, suspecții au racolat un turist străin, l-au dus într-un club de masaj erotic și i-au oferit cantități mari de alcool, din partea casei. Băut bine, bărbatul a fost apoi încuiat în clubul din Centrul Vechi timp de o săptămână. Hoții i-au furat actele și i-au aflat codul PIN al cardurilor, susțin anchetatorii, iar apoi au făcut retrageri consistente de la bancomate și plăți la terminalele de plată. 

Crina Eșanu, purtător de cuvânt DGPMB: ”După efectuarea perchezițiilor de astăzi, persoanele bănuite sunt conduse aici, la sediul SIC, în vederea dispunerii măsurilor legale.” 

Opt suspecți au ajuns la audieri. Ei sunt cercetați penal pentru furt, tâlhărie calificată, tăinuire, înșelăciune, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos, acces ilegal la un sistem informatic și lipsire de libertate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE