Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lege nouă pentru consumul de droguri în România: traficanții care frecventează școli sau spitale, pedepse majorate cu o treime

Proprietarii de apartamente în care se consumă droguri riscă până la 5 ani de închisoare. Legea a fost deja promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Asta înseamnă că orice administrator sau proprietar de clădire sau apartamente este obligat să anunțe autoritățile dacă află că în locația sa chiriașul consumă droguri.

În cazul în care acesta nu alertează poliția, poate fi acuzat că tolerează consumul de droguri și poate primi de la 1 la 5 ani de închisoare.

Iar dacă sunt localuri sau spații dedicate publicului pedeapsa este între 2 și 7 ani de închisoare.

Traficanții care frecventează școli sau spitale au pedepse majorate

În plus, traficanții care își desfășoară activitatea în locuri, precum spitalele, școlile sau penitenciarele, vor fi supuși unor pedepse majorate cu o treime.

”Nu se menționează absolut deloc motivele pentru care s-au introdus, ei bine nu există pentru că nu avem argumente pentru a susține așa o măsură.

A doua chestie la care ne așteptăm este cacConsumul de droguri să se întâmple mult mai mult în spații publice .... bazată pe această lege.”, a declarat Vlad Zaha, criminolog.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE