Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Turiștii au fugit de căldura din oraș la munte. Aproximativ 500.000 de turiști vizitează Parcul Natural Apuseni în fiecare an

Mii de turiști aleg munții Apuseni pentru a scăpa de căldura din orașe și pentru a se bucura de peisajele de pe traseele montane.

Însă autoritățile îi avertizează pe cei care se aventurează pe trasee că trebuie să fie bine echipați. De exemplu, unii turiști merg în șlapi pe munte.

De multe ori în plin sezon turistic, sunt chiar și câte trei intervenții pe zi din partea Salvamont.

Sute de turiști au ieșit zilele acestea la munte pentru a scăpa de căldura din orașe. Aici, temperatura este și cu 20 de grade mai joasă. Însă autoritățile le amintesc turiștilor să fie bine echipați pentru trasee.

”Cel mai important lucru pe care trebuie să-l facă orice turist, sau orice om care vrea să vină pe trasee la munte, este să se informeze corect asupra condițiilor meteo, traseul pe care vor să îl parcurgă și după ce au aceste informații, să se echipeze corespunzător.”, a declarat Adina Vietorisz, reprezentantă Salvamont Bihor.

Traseele montane nu sunt foarte grele și toate sunt marcate, spun autoritățile. Chiar și așa, unii tot își aleg mai mult decât pot duce. În plin sezon, Salvamontul are și câte două, trei intervenții pe zi.

Aproximativ 500.000 de turiști vizitează Parcul Natural Apuseni în fiecare an. Sunt peste 1500 de peșteri în zonă și zeci de trasee montane.

În Glăvoi pe turiști îi așteaptă și o mică bibliotecă. Oamenii lasă cărți pentru cei care nu vor să se aventureze pe munți, ci doar să se bucure de peisaje.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE