Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trei miniștri din Guvernul Ucraina și-au anunțat demisia

Oleksandr Kamyshin, Denys Maliuska şi Ruslan Strilets au demisionat din Guvernul de la Kiev, conform publicației Bloomberg. Anunțul a fost făcut de preşedintele Parlamentului de la Kiev, Ruslan Stefanchuk, iar deciziile vin după ce, de câteva săptămâni, există discuții privind o remaniere a executivului condus de Denys Shmyhal.

Cei trei miniștri ucraineni demisionari:

  • Oleksandr Kamyshin - ministrul industriilor strategice, responsabil cu producția de armament
  • Denys Maliuska - ministrul Justiției
  • Ruslan Strilets - ministrul Mediului

Pe lângă cei trei, și-a depus demisia și șeful Fondului Proprietății de Stat, Vitaliy Koval. Legislativul urmează să voteze pentru a aproba demisiile.

Kamyshin, în vârstăd e 40 de ani, a confirmat că a demisionat, într-o postare pe Telegram, în care spune: „Voi continua să lucrez în domeniul apărării, dar într-un alt rol”. El fusese numit în martie 2023, dar înainte de asta, el a fost șef al Căilor Ferate, care sunt vitale pentru transportul de armamet pe front și în locuri-cheie.

Pe lângă cei trei, Guvernul de la Kiev mai are, de câteva luni, cinci posturi vacante, ocupate în prezent de interimari.

Tensiunile sunt tot mai mari în Ucraina, după atacurile din ce în ce mai violente și voluminioase pe care Rusia le are. La începutul săptămânii, compania de stat Urkenergo, care operează rețeaua electrică a Ucrainei, l-a demis pe șeful său, Volodymyr Kudrytskyi, pe fondul protestelor din ce în ce mai mari din cauza întreruperilor regulate de curent și a acuzațiilor că nu a asigurat o protecție eficientă infrastructurii energetice împotriva loviturilor aeriene ruse.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE