Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Trei întrebări pentru București. Trei întrebări pentru fiecare candidat: Sebastian Burduja

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, a răspuns, în direct la Euronews România, la cele trei întrebări care vor fi adresate tuturor candidaților în timpul campaniei electorale.

Trei întrebări pentru Sebastian Burduja

1.Cum arată Bucureștiu pe care dumneavoastră ați vrea să-l construiți?

Sebastian Burduja, candidat PNL la Primăria Capitalei: „Cum arată orașul pe care mi l-aș dori? Un oraș în care să ne regăsim bucuria de a trăi, domnule Cojocari, bucuria de a ne crește copiii. Ce înseamnă asta? De la Jan Gehl, marele arhitect danez, încoace, există o paradigmă și se numește Orașul pentru oameni. Declinată, înseamnă orașul pentru oameni, nu pentru mașini. Ce înseamnă asta? Cât mai multe zone pietonale, cât mai multe spații verzi, cât mai multe piste pentru biciclete, cât mai mult transport public, benzi dedicate, rețea de metrou, tramvai, transport public de mare capacitate și verde. Definiția orașului fericit într-o altă carte celebră, Happy City, care spune așa: un oraș este dezvoltat, oamenii sunt fericiți, atunci când pot să iasă cu, mă rog, copilașii lor la plimbare și să-i scape din mână, eventual, și să nu le fie teamă că dă mașina peste ei. Deci, este un București sigur, în care traficul și consumul de droguri sunt combătute cu fermitate de toate instituțiile, inclusiv de Poliția Locală a Municipiului București. Este un oraș dezvoltat, care atrage investiții, care este un motor economic real pentru România. Este un oraș civilizat, în care avem căldură și apă caldă”.

2.Care ar fi top trei priorități în ipoteza în care dumneavoastră ajungeți primar al Capitalei?

Sebastian Burduja, candidat PNL la Primăria Capitalei: „Prima, lupta cu traficul și consumul de droguri. Deci punerea în siguranță a Bucureștiului, curățenie, ordine publică, reabilitarea patrimoniului din București, sistem de supraveghere video pentru zonele de risc, proximitatea școlilor, parcuri publice ș.a.m.d. Tot ce înseamnă asta. Punctul doi, traficul din București, care este o problemă legată și de poluare, traficul - principala sursă a poluării din București. Și aici, soluțiile includ termen scurt, mediu, lung. Pe termen scurt și mediu, soluții simple, de la interzicerea virajului la stânga pe marile bulevarde, până la proiecte ambițioase de tipul continuării Pasajului Basarab dincolo de intersecția de la Leu, aici, în proximitatea dumneavoastră, până în Progresului, până la proiecte ambițioase de tipul Tunelului urban București despre care am vorbit, o rețea de pasaje subterane de la nord la sud în București și a treia prioritate, din punctul meu de vedere, trebuie să fie calitatea vieții din oraș, deci un aer mai curat și mai mult spațiu verde”.

3.Puteți să caracterizați într-un singur cuvânt contracandidații dumneavoastră?

Domnul Nicușor Dan.

Sebastian Burduja, candidat PNL la Primăria Capitalei: „Un eșec”.

Domnul Cristian Popescu Piedone.

Sebastian Burduja, candidat PNL la Primăria Capitalei: „Un primar de sector”.

Doamna Gabriela Firea.

Sebastian Burduja, candidat PNL la Primăria Capitalei: „Un eșec”.

Domnul Mihai Enache.

Sebastian Burduja, candidat PNL la Primăria Capitalei: „Mi-e greu într-un singur cuvânt, dar atât timp cât vine din partea unui partid care nu reprezintă valorile democrației, pentru mine, cel puțin, nu merită o susținere sau nici măcar o participare la această cursă electorală, unde să obțină un vot însemnat din partea bucureștenilor”.

Euronews România îi va găzdui pe parcursul campaniei electorale pe toți actorii politici relevanți sau candidați la alegerile locale și europarlamentare.

Calendarul alegerilor din 2024

Alegerile 2024 în România au o miză importantă. Românii vor fi chemați la urne să aleagă primarii, consiliile locale/județene, europarlamentarii, parlamentarii și președintele României.

Coaliția a stabilit calendarul alegerilor din 2024 în România. Alegerile locale și cele europarlamentare au fost comasate, iar alegerile prezidențiale au fost devansate.

9 iunie 2024 - alegeri locale și alegeri europarlamentare;

15 și 29 septembrie 2024 - alegeri prezidențiale (surse);

8 decembrie 2024 - alegeri parlamentare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE