Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Surse judiciare: Dan Vîlceanu, urmărit penal pentru ultraj şi purtare abuzivă

Parchetul General a anunțat că a început urmărirea penală împotriva unui deputat din Parlamentul României pentru ultraj, comportament abuziv și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Potrivit surselor judiciare, deputatul în cauză ar fi Dan Vîlceanu.

"Vineri, procurorul de caz din cadrul Secției de urmărire penală a emis o ordonanță pentru continuarea urmăririi penale împotriva unui deputat din Parlamentul României, acuzat de ultraj, comportament abuziv și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Marți, i-au fost aduse la cunoștință faptele investigate, încadrarea juridică a acestora, precum și drepturile și obligațiile procesuale. De asemenea, astăzi a fost declanșată acțiunea penală pentru infracțiunile menționate," se menționează într-un comunicat al PICCJ , potrivit Agerpres.

Procurorii au reținut că, pe 21 mai, la ora 11:15, în plenul Camerei Deputaților, Palatul Parlamentului, în timpul exercitării atribuțiilor sale de serviciu, deputatul ar fi adresat injurii și ar fi comis acte de violență asupra unei alte persoane, și ea deputat în Parlamentul României, aflată în exercițiul atribuțiilor de serviciu. Victima a suferit leziuni traumatice, fiind lovită cu un obiect dur și zgâriată, necesitând 4-5 zile de îngrijiri medicale.

Anchetatorii spun deputatul cercetat ar fi adresat expresii jignitoare la adresa persoanei vătămate aducând atingeri grave demnităţii acesteia şi a tulburat ordinea şi liniştea publică prin generarea unor situaţii de insecuritate şi de teamă.

În luna mai, deputaţii Florin Roman şi Dan Vîlceanu au avut o altercaţie în plenul Camerei Deputaţilor şi în afara sălii de plen, Roman susţinând că a fost agresat fizic.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE