Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Deputatul Dan Vîlceanu, sancțiune maximă pentru bătaia din Parlament

Dan Vîlceanu va avea indemnizația de parlamentar redusă cu 50%, timp de șase luni, iar timpul alocat luărilor de cuvânt în plen va fi limitat la 10 secunde în următoarele trei luni. Este sancțiunea maximă posibilă, anunțată azi de conducerea Camerei Deputaților.

Incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere

Decizia vine după ce, săptămâna trecută, deputatul neafiliat l-a agresat pe colegul său de la PNL, Florin Roman. Tot incidentul a fost surprins de camerele de supraveghere din Palatul Parlamentului, iar pe imagini se vede cum Dan Vîlceanu îl lovește cu genunchiul pe celălat deputat, apoi îl ține de gât și încearcă să-l muște de nas.

Florin Roman și-a scos certificat medico-legal, care atestă că a avut nevoie de cinci zile de îngrijiri medicale pentru leziunile suferite.

Deputatul liberal a anunțat că depune plângere penală la Parchetul General

În baza actului de la INML, deputatul liberal a anunțat că depune plângere penală la Parchetul General pentru ultraj, agresiune și loviri.

Florin Roman spune că se cunoaște de ani de zile cu Dan Vîlceanu, au fost colegi de partid, au mai avut neînțelegeri, însă niciodată nu s-a ajuns la violență. De altfel, spune Roman despre Vîlceanu, acesta este „un om bun, care nu are niciodată ieșiri violente”.

De cealaltă parte, Dan Vîlceanu nu a vrut să facă declarații publice, dar după întrebările repetate ale jurnaliștilor a spus faptul că nu are gând să intre în scandaluri marca Roman și, inițial, după ce au apărut primele informații legate de incident, Dan Vîlceanu a spus că a fost doar o altercație verbală. Imaginile de pe camerele de supraveghere l-au contrazis.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE